به گزارش
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه پرس تی وی، سازمان ملل متحد از رژيم اسرائيل خواسته است تا به موارد نقض حقوق مردم فلسطين بر پایه گزارش هیات حقیقتیاب ۲۰۰۹ پايان دهد.
کيونگ-وا کانگ، معاون کميسيونر عالي حقوق بشر با ارائه گزارشي به شوراي حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، جزئيات موارد نقض حقوق جهاني و همچنين قوانين بشر دوستانه را در سرزمينهاي فلسطيني در جريان جنگ ۲۲ روزه غزه در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ روشن کرد.
وي با اشاره به توصيههاي گزارش گلدستون، افزود: «نزديک به ۳ سال از زماني که اين شورا توصيههاي هيات حقيقت ياب را تاييد کرده است، ميگذرد. هنوز حتي عليه يک نفر هم به دليل موارد به ثبت رسيده، اعلام جرم نشده است.»
کانگ از جانب ناوي پيلاي، رئيس کمسیاریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت، نياز به پيگيري جديتر برای پاسخگويي درباره موارد مهم نقض حقوق بشر و قوانين بشردوستانه بينالمللي وجود دارد که هيات حقيقتياب آن را ثبت کرد.
بر اساس گزارش گلدستون، در جريان عمليات «سرب گداخته» رژيم اسرائيل نزدیک به ۱۴۰۰ فلسطيني که بيشتر آنها غيرنظامي بودند، در نواز غزه کشته شدند، اما تنها ۱۳ اسرائيلي جان خود را از دست دادند.
در این گزارش همچنين از حبس نزديک به ۵ هزار فلسطيني در زندانهاي رژیم اسرائيل که بسیاری از آنها بدون محاکمه زندانی شدند، انتقاد کرد.
وي افزود: «احترام به حقوق بشر و قوانين بينالمللي بشردوستانه به اين معناست که ناقضان حقوق در پيشگاه عدالت حاضر شوند.»
کانگ در ادامه ضمن انتقاد از شهرکنشينان اسرائيلي که به مردم فلسطين در ملک آنها حمله ميکنند گفت، اين شهرکنشينان بايد در پيشگاه عدالت حاضر شوند.
وي همچنين از حکم مجازات حبس ۴۵ روزه سرباز اسرائيلي مبني به دليل کشتن دو زن غيرمسلح فلسطيني که در جريان جنگ غزه پرچم سفيد تکان ميدادند، انتقاد کرد.
گزارش سازمان ملل همچنين بر وجود بحران اقتصادي عمده در سرزمينهاي فلسطيني تاکيد کرد.
رژيم اسرائيل در ماه مارس گذشته تمام روابط کاري خود با شوراي حقوق بشر سازمان ملل را معلق و اعلام کرد، اسرائيل با اين شورا براي تحقيق و رسيدگي به ساخت شهرکهاي يهودينشين در سرزمينهاي فلسطيني همکاري نميکند.
ارتش اسرائيل ضمن اينکه به طور مرتب نوار غزه را هدف حمله قرار ميدهد، ادعا ميکند اين حملات با هدف دفاعي انجام میشوند. با وجود اين، در اين حملات بر خلاف قوانين بينالمللي از نيرو و شدت نامتناسب استفاده شده و قربانيان اصلي آن نيز غيرنظاميان هستند.
رژيم تل آويو، علاوه بر حملات هوايي و زميني به نوار غزه، ساکنين اين منطقه را که جمعيت آن حدود ۱.۷ ميليون نفر است، از حقوق اساسي خود از جمله آزادي حق جابهجایی و نقل مکان، حق زندگي مناسب، کار، سلامت و آموزش و پرورش محروم نگاه داشته است.