علی شفیعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ سطح زیر کشت پسته در این شهرستان را شش هزار و 500 هکتار اعلام کرد و اظهارداشت: از این میزان سه هزار و 200 هکتار آن بارور بوده که پیش بینی می شود بیش از سه هزار و 500 تن پسته خشک از باغات این شهرستان برداشت شود.
وی با بیان اینکه مقام اول تولید پسته در استان به شهرستان بشرویه اختصاص دارد، افزود: این میزان سطح زیرسطح نسبت به سال قبل 300 هکتار افزایش یافته و با توجه به شرایط آب و خاک منطقه این میزان در سال جاری نیز افزایش خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه همچنین از کاهش 15 تا 20 درصدی عملکرد برداشت پسته نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: شرایط آب و هوایی ابتدای سال و یخبندان فروردین و بارندگی بعد از فصل از دلایل این کاهش است.
شفیعی با بیان اینکه باتوجه به سطح زیر کشت بالا و توسعه باغات در منطقه پنج واحد ترمینال ضبط پسته فعال و در حال فراوری در این شهرستان وجود دارد، افزود: همچنین تعداد سه واحد ترمینال ضبط پسته در حال ساخت است.
وی ادامه داد: به طور کلی در حال حاضر برای 12 واحد ترمینال ضبط پسته در این شهرستان مجوز فعالیت صادر شده است.
شفیعی همچنین در خصوص اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار به عنوان سیاست اصلی دولت و وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: استفاده بهینه از آب از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تولیدات مزارع و باغات بوده که از سوی دولت اعتبارات قابل توجهی برای باغداران در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: همچنین تولید محصول سالم از دیگر موضوعات اساسی در بخش کشاورزی بوده که این موضوع تنها باکاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی امکان پذیر است.
به گفته وی در راستای اجرای این دو سیاست اصلی هرس باغات در سطح 350 هکتار و مصرف کودهای ریز مغذی و محلول پاشی در باغات پسته این شهرستان در سطح 450 هکتار انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه یادآور شد: تحقیقات علمی و ضرورت توسعه آن باتوجه به میزان بالای سطح زیر کشت پسته در شهرستان و عدم تامین کود پتاس مورد نیاز باغات از مشکلات اساسی این بخش در بشرویه به شمار می آید./س