به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، پوست یک عضو ضعیف است و اختلالات اعضای درونی به خصوص دستگاه گوارش آن را دچار مشکل میکند و تاکید میشود قبل از استفاده از داروهای موضعی بر روی پوست عوامل داخلی درمان شود.
در زمینه مراقبتهای پوستی استفاده از ماسکهای تغذیهای اهمیت بالایی دارد. زرده تخم مرغ در طب سنتی پایه و اساس بیشتر ماسکهای پوستی را شامل میشود.
در برخی از افراد ماست ترش پایه تهیه نمودن ماسک را شامل میشود که گاهی برای افزایش خاصیت کمی به آن آبلیمو و یا سایر میوههای ترش افزوده میشود. در این راستا توصیه میشود ماسکها به مدت ۳۰ دقیقه بر روی پوست قرار بگیرد.
توت فرنگی به عنوان یک لایه بردار مناسب پوست در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
ماساژ صورت به وسیله روغن کدو و یا سایر مواد نرم کننده به صورت ۱۰ دقیقه در هنگام شب میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از چروکی پوست داشته باشد.
ماساژهای شبانه باید به مدت سه هفته متوالی انجام شود تا در رفع التهابات پوست و جریان خون در زیر پوست موثر باشد.
ماساژ صورت باید از سن کم و در حدود ۲۵ الی ۲۶ سالگی قبل از آغاز فاز چرکی پوست شروع شود.
عملکرد صحیح اعضای داخلی بدن و سیستم گوارش در زمینه درمان بسیار نقش دارد. پزشک در درجه اول باید تغذیه، معده، کبد و سایر اعضای بدن بیمار را مورد بررسی قرار دهد و سپس در صورت نیاز برای پوست درمان مستقیم صورت گیرد.
درصورتی که ماساژ صورت بگیرد اما عوامل و اعضای داخلی بدن عملکرد مناسبی نداشته باشد نمیتوان از پوستی مناسب بهرهمند شد.
یکی از مهمترین دلایل خوش رنگی و شفافیت پوست میزان غلظت خون است. هر چه خون غلیظتر باشد پوست تیرهتر خواهد شد. بنابراین پوست این افراد باید از طریق تغذیه درمان شود.
غذاهایی از قبیل آبگوشت بسیار در شفافیت پوست موثر است. به افراد توصیه میشود گوشت را با نخود در هم آمیخته و به مقدار اندک سه الی چهار بار در هفته مصرف کنند و با افزودن برنج و زیره میتوان از بروز نفخ پس از مصرف آبگوشت جلوگیری نمود.
روغن زیتون دارای طبع گرم و خشک است به همین دلیل و به علت دارا بودن حرارت بالا منجر به خشکی پوست میشود بنابراین تاکید میشود از روغنهای که دارای حرارت کمتری هستند مثل روغن خیار استفاده نمایند.
در کودکانی که دچار این عارضه هستند میتوان با ماساژ روغن بنفشه در پایه روغن بادام از شدت التهاب آن کاست./س