در کشور ایران محصول عناب فقط در استان های خراسان جنوبی ، رضوی ، مازندران ، اصفهان ، لرستان ، فارس ، گلستان و قم تولید می شود .
عناب ایران قدمتی 500 ساله دارد که 98 درصد این محصول در خراسان جنوبی کاشت و برداشت می شود .
مقاوم بودن در برابر شوری آب و خاک ، خشکسالی و شرایط نامساعد اقلیمی از جمله ویژگی های محصول عناب است که سبب سازگاری آن با اقلیم خشک و بادخیز خراسان جنوبی شده است .
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ گفت : محققان خراسان جنوبی سال 87 مجموعه ای در منطقه حسین آباد سربیشه ایجاد کردند و نمونه های مختلف محصول عناب 8 استان کشور را در آن کاشتند که اکنون پس از 3 سال بررسی و مطالعه و باردهی این درختان ، 50 ژنوتیپ یا رقم برتر عناب را شناسایی کردند .
اکبری در این مجموعه ایجاد شده ، محققان علاوه بر مطالعات ظاهری ، درباره DNA عناب نیز مطالعه کردند که این 50 رقم برتر، سال آینده در بازارهای جهانی معرفی و ثبت می شود ./س