یك جراح و متخصص كلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه ابتلا به دیابت به مدت بیش از ۱۰ سال از عوامل ایجاد كننده عوارض كلیوی است، گفت: پیروی از رژیم غذایی نامناسب در باشگاه های بدنسازی موجب بروز آسیب های شدید كلیوی می شود.
دكتر سیمین وحیدی منطقه دانشگاه علوم پزشكی تهران، با اشاره به اینكه وجود پروتئین به تنهایی در آزمایشات ادرار نگران كننده نیست، گفت: در بررسی های آزمایشگاهی در صورتی كه پروتئین در ادرار همراه با خون باشد باید پروتئین ادرار ۲۴ ساعته اندازه گیری شود.
وی در ادامه افزود: میزان طبیعی ترشح روزانه پروتئین در ادرار ۸۰ تا ۱۵۰ میلی گرم است و اگر این میزان به بیش از ۳۰۰ میلی گرم در روز افزایش یابد به عنوان پروتئین اوری تلقی شده و باید توسط پزشك متخصص بررسی های لازم جهت علل ایجاد این عارضه انجام شود.
این جراح و متخصص كلیه و مجاری ادراری در خصوص عوامل ایجاد كننده پروتئین اوری گفت: این عارضه دارای علل كلیوی و غیركلیوی است كه در مشكل كلیوی وجود بیماری هایی مانند دیابت، نوروپاتی IgA موجب ایجاد آسیب كلیوی می شود.
وی ابتلا به دیابت به مدت بیش از ۱۰ سال را از عوامل ایجاد كننده عوارض كلیوی دانست و افزود: ابتلای طولانی مدت به بیماری دیابت موجب ایجاد آسیب های كلیوی و پروتئین اوری می شود.
وی افزود:در افراد دیابتی باید با مراجعه به پزشك خانواده، میزان پروتئین ادرار ۲۴ ساعته با فواصل زمانی مناسب مورد ارزیابی قرار گیرد.
دكتر وحیدی با تاكید بر رعایت تعادل در میزان مصرف انواع گوشت گفت: تمامی افراد باید جهت پیشگیری از عوارض كلیوی، مصرف انواع گوشت اعم از گوشت قرمز و سفید را در حد تعادل مصرف كرده و مایعات مورد نیاز بدن را تامین كنند.
وی در خصوص میزان مناسب مصرف آب مورد نیاز بدن گفت: مصرف روزانه دو لیوان آب صبح ناشتا، یك لیوان قبل از صرف ناهار و یك لیوان قبل از شام ضروری است و در فواصل آن نیز باید یك لیوان آب ساعت ۱۰ صبح و یك لیوان آب ساعت ۵ بعدازظهر میل شود.
انجام ورزش های سنگین موجب پروتئین اوری می شود
دكتر وحیدی با بیان اینكه انجام ورزش های سنگین به ویژه در پسر بچه های سنین ۱۰ تا ۱۲ سال از عوامل شایع پروتئین اوری در نوجوانان است، گفت: انجام این حركات از علل شایع غیركلیوی ایجاد پروتئین اوری است.
وی در ادامه افزود: افرادی كه برای بدنسازی به انجام حركات و ورزش های سنگین روی می آورند و پودرهای پروتئین مصنوعی مصرف می كنند بیش از سایر افراد در معرض خطر آسیب های شدید كلیوی قرار دارند.
این جراح و متخصص كلیه و مجاری ادراری در ادامه گفت: مصرف مایعات به میزان مورد نیاز روزانه در افرادی كه ورزش های سنگین جهت بدنسازی انجام می دهند از كم آبی و آسیب های كلیوی پیشگیری می كند.