به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ، اين ميوه تابستاني داراي ويتامينهاي آ، سي و دي فراوان است و رنگ چهره را روشن ميكند و بيماري استسقاء (احساس تشنگي دائمي) را درمان ميكند.
خربزه در ترميم و تجديد سلولهاي بدن نقش مهمی دارد.
خربزه به علت خاصيت ادرارآور بودن در بيماريهاي سنگ كليه و مثانه مفيد است و به علت دارا بودن خاصيت ملين، براي معالجه يبوست تجويز ميشود.
میوه خربزه به مقدار قابل توجه پيشساز ويتامين A وجود دارد و در پيشگيري از بيماريهاي چشمي، جلوگيري از بيماريهاي عفوني، طراوات و شادابي پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن اين ويتامين است.
اگر گوشت خربزه را له كنيد و به صورت مرهم روي سوختگيهاي سطحي پوست بدن بگذاريد، آن را معالجه خواهد كرد.
تخم خربزه بو داده طبيعت گرم دارد و براي سرفه حاد، درد سينه و حلق و تبهاي شديد مفيد است.
اين ميوه موجب افزايش شير در زنان شيرده ميشود و ميل جنسي را هم افزايش ميدهد.
خربزه براي اشخاص مبتلا به سل ريوي و كمخوني مفيد است.
خوردن 8 گرم دمكرده پوست خشك شده خربزه، سنگ مثانه را دفع ميكند.
بايد خربزه را بعد از غذا مصرف كرد، زيرا در غير اين صورت توليد اسهال و ورم روده ميكند.
خوردن مصرف زياد خربزه باعث نفخ ميشود، در نتيجه در ناحيه معده و روده ايجاد درد ميكند./س