به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده شده است که عدم توجه به نیازهای اجتماعی و جسمی کودک به رشد مغزی او آسیب رسانده که این اثرات سوء روی رشد مغزی کودک با تغییر محیط زندگی او و ایجاد فضایی مثبت تر و مطلوب تر، قابل درمان هستند.
متخصصان بیمارستان اطفال بوستون با مطالعه روی اسکن های مغزی سه گروه از کودکان رومانیایی ۸ تا ۱۱ ساله به این نتایج دست یافته اند.
تعدادی از این کودکان در مکان نگهداری کودکان بی سرپرست زندگی می کردند، تعدادی از آنها ابتدا در نوانخانه بزرگ شده بودند و بعد به فرزندخواندگی گرفته شده و عده دیگری نیز از همان بدو تولد با اعضای خانواده خود و در یک خانواده معمولی بزرگ شده بودند.
نتایج بررسی اسکن های مغزی تایید کرد: کودکانی که از ابتدا در نوانخانه بزرگ شده بودند حجم سلولهای خاکستری مغزشان کمتر از کودکانی بود که با اعضای خانواده خود زندگی می کردند.
هم چنین حجم سلولهای خاکستری در قشر مخ کودکانی که به فرزندخواندگی گرفته شده بودند به اندازه کافی رشد نکرده بود.اما این متخصصان دریافتند که ظاهرا ماده سفید مخ برخلاف ماده خاکستری، قابلیت ترمیم پذیری بیشتری دارد.
چون با وجود کم شدن حجم سلولهای سفید مخ در کودکان یتیم، آنهایی که به فرزندخواندگی گرفته شده بودند پس از مدتی اندازه ماده سفید مغزشان به همان اندازه کودکانی بود که در خانواده خودشان بزرگ شده بودند./س