به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران با شناخت انواع تخته گوشتهای موجود و بررسی مزایا و معایب آنها، انتخاب بهتری داشته باشید.
تخته گوشت های چوبی و بامبو
تختههای چوبی سالهاست به دلیل دوام و زیبایی، انتخاب اول بسیاری از آشپزهاست. اما بحث اصلی بر سر بهداشتی بودن آنهاست چرا که باکتریهایی که به داخل چوب نفوذ میکنند، در آن باقی میمانند.
تخته گوشتهای چوبی در مدلها، اندازهها و وزنهای مختلف موجودند. کار با چوب دانههای غلات نسبت به بامبو راحتتر بوده، در برابر خراش مقاومترند.
تختههای چوبی را نمیتوان داخل ماشینظرفشویی گذاشت و باید به طور منظم با روغن مخصوص چرب کرد تا سطح آنها بسته و نسبت به باکتریها مقاوم شوند.
تخته گوشتهای چوبی را هر ماه با موم، روغن بادام، روغن نارگیل یا روغن گردو چرب کنید. روغن را با یک دستمال تمیز روی تخته بمالید و مقدار اضافی آن را پاک کنید.
تخته گوشتهای پلاستیکی
تخته گوشتهای پلاستیکی، قابل شستشو با ماشینهای ظرفشویی بوده و برخلاف تختههای چوبی میتوان آنها را داخل آب داغ و صابون گذاشت.
با آن که تختههای پلاستیکی چاقو را کند میکنند، نیازی به چرب کردن ندارند.
بعضی از آنها فاقد پد چسبناک در قسمت پشت هستند. این پدها کمک میکنند تخته در جای خود ثابت بماند.
_ تخته گوشتهای پلاستیکی گاهی دارای ست رنگی مخصوصند که هر رنگ کاربرد و نوع استفاده از آن را مشخص میکند. مثلا آبی برای گوشت قرمز، زرد برای مرغ و ماهی و سبز برای سبزیجات است. با این سیستم میزان آلودگی حاصل از یک تختهگوشت برای تمام مصارف کاهش مییابد.
جا دادن و تمیز کردن نوع پلاستیکی نرم، راحتتر است. در مورد این نوع تختههای برش از مایع سفیدکننده استفاده نکنید.
تختهگوشتهای سنگی و شیشهای
از بین تمام تخته گوشتها، نوع شیشهای کمترین تخلخل را داشته و در برابر آلودگی غیرقابل نفوذ است.
تخته گوشتها با شیشههای مقاوم ترک نمیخورند و نمیشکنند. در برابر حرارت مقاوم بوده و لکه و بوی غذا را به خود نمیگیرند.
تختهگوشتهای سنگی نیز خصوصیات مشابهی دارند و راحت تمیز میشوند. اما مانند نوع شیشهای سطح آنها فوقالعاده لغزنده بوده، کار برش سخت خواهد بود یعنی چاقو لیز خورده و زودتر کند میشود.
انتخاب تختهگوشت مناسب
هنگام انتخاب تخته گوشت چند نکته را به خاطر بسپارید:
با توجه به میزان آشپزی چه مقدار میخواهید هزینه کنید؟
روی اپن چقدر جا برای کار با تخته دارید و آیا سینک شما برای شستشو کامل تخته جا دارد؟
آیا وقت کافی برای طرز نگهداری از تختههای چوبی ( از جمله روغن زدن ) را دارید؟
آیا تخته گوشت در معرض دید بوده و میخواهید زیبا و حالت دکوری نیز داشته باشد؟ یا در صورت عدم استفاده داخل کشو یا کابینت قرار میگیرد؟