150گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیك موردنیاز روزانه را تأمین می كند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین های B1 B3 B6 و B12 و اسیدآمینه تریپتوفان است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، بوقلمون كلسترول بد خون را كاهش می دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می كند، از سرطان جلوگیری می كند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می دهد، سیستم ایمنی را تقویت می كند.

گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یك ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی كم است. كسانی كه باید غذاهای كم چرب بخورند، می توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده كنند.

حال هر یك از اثرات مفید گوشت بوقلمون بر سلامتی بدن را به طور جداگانه برایتان توضیح می دهیم.

- كاهش كلسترول بد خون:

قسمت روشن تر گوشت بوقلمون كه بدون پوست باشد، دارای چربی، چربی اشباع و كلسترول كمتری از گوشت مرغ و گاو است.

- جلوگیری از سرطان:

اسیدآمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول های T لازم است. سلول های T یك نوع از سلول های سیستم ایمنی بدن هستند كه سلول های سرطانی را از بین می برند. در فقدان تریپتوفان، سلولT فعال می میرند.

- ایجاد آرامش و سرحالی:

ناقلین عصبی از اسیدهای آمینه تشكیل می شوند و ناقل عصبی به نام «سروتونین» از اسیدآمینه تریپتوفان تشكیل شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می شود. لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می شود.

- تقویت سیستم ایمنی بدن

مدارك زیادی وجود دارد كه نشان می دهد اسیدآمینه تریپتوفان، نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به عهده دارد. یك مطالعه روی موش ها نشان داد كه متابولیت های تریپتوفان (مولكول های ناشی از تجزیه تریپتوفان در بدن) اثر داروهایی را دارند كه برای كاهش علائم بیماری ام اس استفاده می شوند. بیماری ام اس یك نوع بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن است.

- افزایش هورمون تستوسترون

پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی كه به طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، درحد مطلوب نگه می دارد. ولی هورمون هایی كه در پرورش بوقلمون های صنعتی استفاده می شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوسترون را كاهش می دهند.

- بهبود كم خوابی

اسیدآمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبودخواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می شود.

¤ هشدارها:

1- گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی كم مصرف كنند.

2- گوشت بوقلمون دارای مقدار كمی اگزالات است. لذا بیماران مبتلا به سنگ كلیه اگزالاتی، خیلی كم باید آن را بخورند.

3- بوقلمون هایی كه به طور طبیعی و ارگانیك پرورش داده می شوند، هیچ نوع هورمون و آنتی بیوتیكی در بدن خود ندارند.

4- تقریباً تمامی چربی بوقلمون در پوست آن است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن تر (سفید) آن دارد. از قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا كنید. همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است گوشت روشن تر آن را مصرف كنند./س

برچسب ها: خواص ، گوشت ، بوقلمون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.