به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، تحریک قشر بینایی مغز میتواند حس بویایی فرد را افزایش دهد. این یافته جالب که برای اولین بار اثر متقابل میان بخشهای حسی مغز را اثبات میکند، نشان میدهد همه ما به درجاتی از حسآمیزی مبتلا هستیم!
پژوهش تازهای نشان میدهد تحریک قشر بینایی مغز با یک محرک الکتریکی میتواند حس بویایی فرد را افزایش دهد.
بر پایه ی این گزارش ، جالب که برای اولینبار چنین ارتباطی را میان بخشهای گوناگون حسی مغز نشان میدهد، باعث خواهد شد محققان در شناخت کنونی خود، از پیچیدگیهای زیستشناختی حواس گوناگون در مغز تجدیدنظر کنند.
کریستوفر پک از بخش عصبشناسی دانشگاه مکگیل و محقق ارشد این پژوهش میگوید: "میدانیم که بخشهای تخصصی متعددی در مغز ما وظیفه دریافت حواس گوناگون مانند چشایی، بویایی، بینایی و ... را به عهده دارند و ترکیبی از دادههای دریافت شده توسط این مراکز است که درک ما را از جهان پیرامون شکل میدهد. اما چطور این اتفاق در مغز میافتد؛ به عبارت بهتر احتمال اثر گذاشتن یک حس روی حسهای دیگر چقدر است؟
ما با تحریک حس بینایی به نتایج شگفتانگیزی رسیدیم و دیدیم که تحریک اندک این حس میتواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند و این نشان میدهد تأثیر متقابل حسها در مغز از آنچه که تاکنون تصور میشده به مراتب بیشتر است و در همه انسانها وجود دارد."
یوهان لندستورم از مرکز حواس شیمیایی مونل میگوید: "این تداخل حسی که میتواند با تحریک یک حس به تحریک خودبهخودی و غیرارادی حس دیگری منجر شود، به عنوان "همحسی" یا "حسآمیزی" میشناسیم و میتواند در فرد باعث شود رنگ اعداد را ببیند، بوها را بشنود یا کلمات را بو کند، اما این تحقیق نشان میدهد تمامی ما انسانها به درجاتی از این اختلال مبتلا هستیم."/س