حسن اشتری در گفتوگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: یکی از مهمترین مسائل و چالشهای بیماران خاص به ویژه بیماران کلیوی این است که با وقفه طولانی حمایت از آنها آغاز میشود به طوری که این معضل، بیماران سرپرست خانوار را با مشکلات متعدد روبهرو میکند.
وی تصریح کرد: زمانی که بیمار خاص به مجموعه دولتی یا سامان مردمنهاد برای گرفتن خدمات مراجعه میکند با این موضوع روبهرو میشود که حداقل باید هشت ماه صبر کند تا تحقیقات لازم انجام شود ولی این انتظار طولانی بیمار را از نظر جسمی و روحی دچار مشکل کرده و چه بسا بیماری در همه بدن ریشه دوانده و غیرقابل علاج شود.
اشتری با اظهار به اینکه باید سازوکار بهتری در راستای حمایت از بیماران تعریف شود، حذف بروکراسی اداری و کارهای زائد را خواستار شد و بیان داشت: بیماران زیادی هستند که مسئولیت خانواده را بر دوش دارند ولی مسائل ناشی از بیماری و عدم حمایت به موقع منجر میشود از نظر معیشتی در تنگنا قرار بگیرند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان غربی با اظهار به اینکه گاهی با مسائلی روبهرو میشویم که در شان مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست، اظهار داشت: بعضی بیماران حتی سرپناهی برای زندگی کردن ندارند از طرف دیگر با وجود هزینههای بالای درمان، خودشان و فرزندانشان منبع درآمد کافی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه بیماران صعبالعلاج باید از پرداخت فرانشیز دارو معاف شوند، اظهار داشت: افراد زیادی هستند که بیش از 15 سال است با عوارض جسمی، روحی، مالی و اجتماعی بیماری دست به گریبان هستند و برای پرداخت فرانشیز دارو توان ندارند؛ انتظار میرود مقدمات لازم فراهم شود تا مانند دیالیز، دارو نیز رایگان در اختیار افراد قرار بگیرد.
اشتری با اظهار به وجود مراکز همودیالیز در 15 شهرستان، اظهار داشت: چهار مرکز در ارومیه با هدف تسهیل دسترسی مردم سایر مراکز در شهرستانهای مختلف استان راهاندازی شده است تا بیماران با مراجعه کردن به آنها، خدمات تصفیه خون دریافت کنند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در آذربایجان غربی بیش از 900 بیمار کلیوی و نیازمند دیالیز وجود دارد که از این تعداد حدود 300 نفر در ارومیه هستند./س