فتحی با اشاره به مشكلات پیش روی مراكز علمی كاربردی در راستای تغییر ساختار دانشگاهی كشوراز شرایط تئوری خوانی به عمل گرایی،افزود: فرهنگ خانواده ها و دانشجویان نیاز به تغییر دارد و دانشگاهها نیز باید به لحاظ مجهز شدن به امكانات فعالیت عملی تغییرات بنیادی كرده و به سمت آموزش های مهارتی حركت كنند.
وی بااشاره به لزوم توسعه مشاغل و حرفه های سنتی استان زنجان، یادآورشد: این دانشگاه آمادگی پذیرش استادكاران مجرب را برای تدریس دروس عملی، رشته هایی چون مسگری، چاقوسازی، چاروق دوزی، فرش بافی و سایر مشاغل سنتی استان را دارد و برای تصویب این نوع رشته ها اولویت ویژه ای را در نظر دارد.
رئیس دانشگاه علمی كاربردی استان زنجان تعداد دانشجویان حاضر در دانشگاههای علمی كاربردی استان زنجان را 9 هزارو 400 نفر عنوان و تصریح كرد: با حذف آزمون ورودی و آزمون جامع این دانشگاه راه برای فعالیت و تحصیل دانشجویان مهارت محور هموارتر شده است.
فتحی تعداد رشته های تحصیلی موجود در دانشگاههای علمی كاربردی استان زنجان را 100 رشته عنوان وخاطر نشان کرد: از این تعداد رشته 48 درصد در حوزه صنعت، 40 درصد در حوزه مدیریت و خدمات و مابقی در حوزه ادب و هنر و كشاورزی می باشد./س