به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ گوشت قرمز بطور متوسط کلسترول بیشترى نسبت به گوشت مرغ یا ماهى ندارد و منبع مهمى نیز براى آهن است، اما در ضمن گوشت قرمز مقادیر بیشترى از چربى هاى اشباع شده دارد که تأثیر بیشترى در افزایش کلسترول خون نسبت به مقدار کلسترول خوراکى دارد.
ویژگیهای ظاهری گوشت قرمز:
* باید در کشتارگاههای مجاز تهیه شده و ممهور به مهر دامپزشکی باشد.
* باید رنگ طبیعی گوشت دام را داشته و تیره نباشد. (البته رنگ برخی گوشتها نظیر گوساله، تیرهتر از رنگ گوشت گوسفند است).
* سطح گوشت نباید حالت لزج داشته باشد.
* تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوهای و خاکستری و ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد گوشت است.
* گوشت باید سفتی و قوام خود را داشته باشد.
* چربی باید سفت و سفید و یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بوی بد باشد.
* گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد.
طبق آخرین مطالعات انجام شده ، مردم عادى مى توانند حداکثر ۱۵۰ گرم گوشت قرمز لخم براى ۷-۵ روز در هفته مصرف کنند بدون آنکه نگران عوارض آن باشند.
مى توان هم از پروتئین خوب گوشت قرمز و هم از مواد معدنى آن مانند آهن بهترین استفاده را برد. آهن براى پیشگیرى از کم خونى لازم است .
مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند عواقب وخیمی به دنبال داشته باشد. یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است.
خطرات مصرف بیش اندازه گوشت قرمز:
گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماریهای قلبی به شمار می رود.
مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستالهای اسیداوریک در مفاصل، باعث درد شدید می شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئینها ایجاد می شود و می دانید که گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است.
نکته: برای تغذیه صحیح و کنترل وزن بدن باید منابع غذایی را به گونه ای انتخاب کرد که بیشترین ماده مغذی با حداقل حجم دریافتیتامین گردد ./ع2