به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،
فصلها بر بدن انسان تأثیر میگذارند و تغییراتی را ایجاد میکنند؛ فصل بهار گرم و تر است و در این فصل افرادی که مزاج گرم و تر دارند (افراد دموی)، خصوصاً اگر در سن رشد باشند، مشکلات بیشتری خواهند داشت، چون حرارت و رطوبت بر مزاج آنها غلبه پیدا میکند.
بر پایه ی این گزارش ، فصل تابستان، گرم و خشک است، بنابراین علائم گرمی و خشکی در افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) که در دوره جوانی هم به سر میبرند، تشدید میشود. در تابستان، این افراد و همچنین افرادی که فعالیت زیادی دارند، بهتر است بیشتر غذاهای سرد و تر مصرف کنند و به خصوص افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، بهتر است مواد غذایی مانند لبنیات، آب دوغ خیار و آب میوه و هندوانه بخورند.
فصل پاییز، سرد و خشک است و در این فصل بیماریهای پوستی مانند اگزما و ترک پوست، خشکی لبها، بواسیر و افسردگی شیوع بیشتری پیدا میکند و بهتر است در این فصل بیشتر غذاهای گرم و مرطوب مانند بادام و گوشت گوسفند مصرف شود.
فصل زمستان دارای طبیعت سرد و تر است و زمینهساز تشدید یا بروز بیماریهای بلغمی است و به همین علت افراد بالای 50 سال بیشتر در این فصل دچار مشکل میشوند.
افراد بلغمی بیشتر دچار نفخ شکم و درد مفاصل میشوند
این گزارش حاکی از آن است که ، افراد میتوانند مزاج خود را تنظیم کنند، به عنوان مثال اگر مهندس راهسازی که عصبی و حساس است، در فصل تابستان برای کار به منطقه کویری کشور برود، چون تمام عوامل مؤثر بر مزاج به سمت گرمی و خشکی گرایش دارد و استعداد ابتلا به بیماریهای مزاج گرم در این شخص زیاد است، برای پیشگیری از بروز مشکل بهتر است این فرد کاهو، سکنجبین و آب فراوان بخورد، هیجانزده و عصبانی نشود، با آب خنک حمام کند و از غذاهای گرمیبخش، مثل فلفل و سیر بپرهیزد. همچنین غذاهای سرد و رطوبتبخش مصرف می شود ./س