به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ گوجه فرنگی از جمله سبزیجات پرخاصیت است كه اگرچه به صورت پخته و رب در غذا زياد مورد استفاده قرار میگیرد ولی مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.
گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرفكننده ضعف و خستگی، تقویتكننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه میكنند.
کسانی که خون آنها حاوی بالاترین سطوح لیکوپن بوده است در مقایسه با افراد با پایینترین سطوح لیکوپن در خون تا ۵۹ درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار گرفته بودند. بنابراين مصرف گوجه فرنگي که سرشار از ماده آنتي اکسيداني ليکوپن است به همه افراد توصيه مي شود.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
نکته: رعایت یک رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات با کاهش خطر وقوع سکته مغزی همراه است و خوردن بیش از ۵ بار میوه و سبزی در طول روز میتواند تعداد وقوع سکتههای مغزی در سراسر جهان را به طور عمدهای کاهش دهد./ع2