به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / امیر امینی عصر دیروزدر جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: استان اردبیل از توانمندترین استانهای کشور در بخش گردشگری و جذب توریسم داخلی و خارجی است که باید زمینه و بستر جذب سرمایهگذاران، ایجاد تأسیسات و سازهها برای پذیرش گردشگران بیشتر را با مدیریت قوی فراهم آورد.
وی به بازدید خود از تأسیسات و مجموعههای تاریخی و گردشگری استان اردبیل اشاره کرد و گفت: بسیاری از قابلیتهای شهر سرعین پنهان مانده ولی آنچه که به عنوان بزرگترین ظرفیت در این استان در توسعه گردشگری مشاهده میشود همدلی مسئولان و اعتقاد آنها به صنعت گردشگری است که میتواند زمینه درخشش جمهوری اسلامی ایران را در عرصههای جهانی و بینالمللی فراهم آورد.
معاون سرمایهگذاری و تأمین منابع سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: این همدلی نشان میدهد که ما یک سطحبندی خوبی را در ارایه خدمات انجام دهیم به طوریکه در این استان به دور از نگاه بخشی و منطقهای میتوان با یک رویکرد فراملی همدلیها را به یک ظرفیت عظیم در توسعه این بخش تبدیل کرد.
امینی به سیاستگذاریهای درست در توسعه راهبردی و قابل اتکا در استان اشاره کرد و گفت: ما باید سند عملیاتی و راهبردی را در توسعه گردشگری استان تدوین کنیم و شهر نمونه گردشگری سرعین را به تصویب نهایی برسانیم.
وی با قدردانی از اختصاص هفت میلیارد تومان اعتبار استانی به بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: این اعتبار جز بینظیرترین اعتبارات استانی است که ما نیز سعی میکنیم با تأمین همین میزان اعتبار از طریق ردیفهای ملی به توسعه استان اردبیل کمک کنیم.
معاون سرمایهگذاری میراث فرهنگی گفت: هر چند این میزان اعتبار در مقابل توانمندیها ناچیز به شمار میرود اما به نظر میرسد، میتوان در حوزههای مختلف کارهای خوب انجام شده نظیر بقعه شیخ حیدر را توسعه داده و تعمیق بخشیم.
امینی از مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خواست با تأمین اعتبار مناسب ساماندهی بقعه شیخ حیدر مشگینشهر را به عنوان یک مجموعه زیبای تاریخی تا هفته دولت سال آینده تکمیل کرده و آماده بهرهبرداری کند.
وی همچنین به توانمندی منطقه گردشگری شورابیل اشاره کرد و گفت: براساس بند 34 قانون بودجه امسال از طریق فروش اوراق مشارکت میتوان جذب سرمایهگذار را برای این منطقه انجام داد تا بیش از گذشته این زیبایی خدادادی نمود پیدا کند.
معاون سرمایهگذاری و تأمین منابع سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بازدید خود از شابیل، قتورسویی، ولهزیر، قینرجه، طبیعت سبز پارس و شیرواندره اشاره کرد و افزود: ما برای 30 طرح استانی تأمین اعتبار انجام میدهیم و تلاش میکنیم تا در محورهای گردشگری استان کمپهای گردشگری توسعه یافته و راهاندازی شود.
امینی همچنین به کمبود اعتبارات بخش میراث فرهنگی و پایین بودن آن در مقایسه با توانمندیها اشاره کرد و گفت: اختصاص 160 میلیارد تومان اعتبار برای میراث فرهنگی جای گلایه دارد ولی 20 تا 30 برابر این میزان اعتبار اگر بخش خصوصی آماده سرمایهگذاری شده و جذب شود ما بهتر میتوانیم از موقعیتهای خود استفاده کنیم.
وی افزود: حداقل با 10 برابر شدن این رقم و با اعتبار یکهزار و 600 میلیارد تومانی بهتر میتوانیم توسعه گردشگری و تعمیق این بخش را با همراهی بخش خصوصی مشاهده کنیم و برای بودجه سال آینده نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده تا یک بستر و زمینه برای توسعه گردشگری تخصصی در زمینههای مختلف به وجود آورد./س