به گزارش گروه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص اهمیت کلسترول در بدن اظهارداشت: بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این که در سلامت کامل باشد به کلسترول نیاز دارد اما نه هر کلسترولی!
علی اکبر کمالی با اشاره به این که باید کلسترول خوب (HDL) را از کلسترول بد (LDL) جدا کرد ادامه داد: کلسترول خوب باعث ساخت دیواره و غشای سلولی میشود و برای هورمونهای جنسی و روانی مفید است. اما میزان بالای کلسترول بد خون، سلامتی را به خطر میاندازد و میتواند باعث آترواسکلروز (تصلب شرایین) شود که در نهایت به حملهی قلبی منجر میشود.
وی عنوان داشت: کلسترول بد خون در برخی از افراد بالا است و برای همین لازم است که به رژیم غذاییشان توجه بیشتری بکنند. در حالی که برخی دیگر چنین مشکلی ندارند و راحتتر زندگی میکنند. در هر دو حال مهم است که سعی شود میزان کلسترول بد خون را در کمترین میزان خود نگه داریم. برای این کار لازم است در مصرف مواد غذایی مختلفی که باعث افزایش کلسترول بد میشود احتیاط کنید.
این کارشناس صنایع غذایی توصیه کرد: برای داشتن یک رژیم غذایی ضد کلسترول حتی الامکان مصرف مواد غذایی همچون گوشت، محصولات لبنی و تخم مرغ، کره، مواد غذایی آماده و صنعتی و قندهای تصفیه شده و نشاسته را کاهش دهید.
وی با تاکید بر این که از مصرف گوشتهای چرب بپرهیزید، اضافه کرد: به جای گوشت قرمز مصرف گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را در اولویت برنامهی غذاییتان قرار دهید.
کمالی با تاکید بر جداسازی پوست گوشت مرغ و بوقلمون توصیه کرد: مصرف ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن است این ماهیها، چرب هستند اما مانند گردو حاوی کلسترول خوب هستند بنابراین ماهیها جزو مواد غذایی سالم هستند پس، از آنها غافل نشویم./ع2