به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ، یوری زینین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم درباره اوضاع لیبی، گفت: اوضاع در لیبی بسیار پیچیده شده است. بیش از یکسال از سقوط رژیم معمر قذافی سپری شده است و لیبی در دودستگی و اختلاف اجتماعی و گروهی و سیاسی و قبیله ای به سر می برد. علت دودستگی و اختلاف این است که همه گروهها در لیبی درباره سرنگون کردن قذافی متحد شدند بدون اینکه درباره برنامه مربوط به مرحله بعد از سقوط قذافی توافق کنند.
وی افزود: پیش از این بین اکثریت گروههای مخالف گفتگویی وجود نداشت و بعد از قذافی خود را در برابر خلاء امنیتی و نظامی دیدند. هر کدام ادعا می کند که برای رهبری کشور شایسته تر و مناسبت تر است. بهتر بود این گروهها قبل و بعد از انتخابات، مواضع را هماهنگ می کردند و به دنبال نقاط مشترک بودند. شکی نیست که این انتخابات دمکراتیک بود هر چند که در اوضاع امنیتی نگران کننده ای برگزار شد.
خبرنگار این شبکه پرسید ، برخی معتقدند که این هرج و مرج هدفمند بود که به کشته شدن سفیر آمریکا در بنغازی منجر شد هرج و مرجی که آمریکایی ها تلاش کردند در چند کشور در منطقه خاورمیانه ایجاد کنند، آیا این عاقلانه است که آمریکایی که از سفارتخانه های خود در کشورهای اروپایی باثبات محافظت می کند ، از ساختمان خود در بنغازی محافظت نمی کند تفسیر شما از این حادثه عجیب و مبهم چیست؟
وی پاسخ داد این مسئله مبهمی است. این حادثه همواره عامل جنجال در آمریکا است و اتهاماتی به دستگاههای امنیتی آمریکا مطرح می شود مبنی بر اینکه آنگونه که باید، رفتار نکرده اند و به طور کافی از کنسولگری آمریکا در بنغازی محافظت نکرده اند. چند ساعت محتویات کنسولگری به هم ریخته شد بدون اینکه حتی نیروهای امنیتی لیبی دخالت کنند. این مسئله ثابت می کند که این دستگاهها عملا عاجز هستند. به نظر من آمریکایی ها از مبالغه در اعتماد به نفس رنج می برند و انتظار نداشتند سفیر کشورشان کشته شود. این حادثه جدی است و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مسئول آن است.
خبرنگار این شبکه پرسید آیا ممکن است از این حادثه برای دخالت نظامی مستقیم در لیبی سوء استفاده شود؟
این پژوهشگر روس پاسخ داد بسیار محتمل است اما قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیست و اطلاعاتی درباره نتایج تحقیقی که کمیته های امنیتی آمریکایی انجام داده اند ، در اختیار نداریم.