تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است که می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ، 3 درصد نیاز یک مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین کرده و دارای ارزش پروتئین بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت‌ها و حبوبات می‌باشد.

مصرف تخم‌مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می‌شود، به طوری که 12/5 درصد وزن تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل داده که این میزان هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.

تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B و ویتامین A است. همچنین ویتامین D و E را به مقدار کافی و لازم تامین می‌کند، بخصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که هر کدام به ترتیب برای ساخت تیروئید و رشد بهتر و سلامتی استخوان‌های بدن لازم است.

که خوردن تخم‌مرغ به ویژه زرده آن برای کودکان در حال رشد بسیار ضروری و برای بالغین مخصوصا آنهائی که دچار افزایش چربی خون هستند باید با احتیاط مصرف شود.

تخم‌مرغ دارای یک حبابچه هوایی با قطر 8 میلی‌متر دارد که هر چه زمان نگهداری آن طولانی‌تر باشد قطر این حبابچه بیشتر می‌شود و وقتی تخم‌مرغ را داخل آب بگذاریم در صورت تازه و سالم بودن در ته ظرف قرار می‌گیرد و در صورت ماندگی کم، ابتدا به صورت مایل و چنانچه ماندگی زیاد باشد در سطح آب قرار می‌گیرد./س

برچسب ها: غذا ، ایده آل ، سلامتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.