به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ غلامرضا امینی عصر دیروز در همایش روز جهانی استاندارد در ایلام گفت: رتبه استاندارد ایران در میان سازمان های استاندارد جهانی از 32 در سال گذشته به 29 در سال جاری ارتقا یافته و در میان کشورهای اسلامی نیز به جایگاه دوم ارتقا پیدا کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که دفتر استانداردهای بسته بندی کالا در ایران دایر است، بیشتر استانداردهای جهانی این بخش از کالا در ایران نوشته می شود و تاکنون 14 عنوان استاندارد جهانی در کشور ما تدوین شده است.
امینی ضرورت نگاه ویژه به استاندارد و فناوری نانو را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به همراه 45 کشور دیگر جهان در این زمینه فعال است.
وی صادرات کالا را نیازمند رعایت استانداردها و مقررات و رویه های ارزیابی انطباق عنوان کرد و گفت: تحقق این مهم به شناسایی نیاز و سلیقه مصرف کنندگان بستگی دارد که با توجه به نوع و کیفیت کالای مورد تقاضا، باید تولید و صدور با کارایی و سوددهی بالا انجام شود.
امینی در تبیین رویه های ارزیابی انطباق کالا با شاخص های استاندارد افزود: آزمایش محصول سنتی ترین رویه ارزیابی انطباق کالاست و صدور گواهی محصول پس از بازرسی، ارزیابی نظام مدیریت کیفیت و صدور اعتبارنامه نیز از رویه های دیگر در این حوزه به شمار می رود.
وی یادآور شد: 83 هزار واحد صنعتی و تولیدی در کشور فعال است که از این تعداد 20 هزار و 200 واحد زیر نظارت و کنترل سازمان استاندارد قرار دارد که مابقی نیز باید زیر نظارت این سازمان قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: بر پایه قوانین (ای.اس.ای.سی) 11 هزار فعالیت صنعتی و شش هزار و 800 واحد صنعتی تاکنون در سراسر کشور شناسایی شده است.
امینی ادامه داد: تا پایان سال گذشته، 13 هزار و 500 استاندارد ملی در ایران تدوین، 28 هزار پروانه استاندارد محصولات صادر و از 50 هزار واحد صنفی بازیده شده است.
وی بیان کرد: ساماندهی، شناسایی و ارایه شناسه به چهار هزار و 362 واحد تولید کننده ساخته های طلا و بازرسی از دو هزار و 500 شهربازی در کشور از دیگر فعالیت های این سازمان بوده است.
وی افزود: صدور تاییدیه عملکرد بالابر در تمام ساختمان های نوساز و بازرسی از بالابرهای ساختمان های عمومی و مراکز استان ها نیز در حال انجام است. /ب