به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک در برخورد با کودک دچار خفگی، باید به سرعت وارد عمل شوید. در صورت بیهوش شدن کودک، برای شروع احیای تنفسی و ماساژ قفسه سینه آماده باشید. در این حالت، عضلات حلق میتوانند شل شوند و برای انجام احیای تنفسی، فضای کافی در حلق ایجاد کنند.
1) اطمينان حاصل كنيد كه راه تنفسي هنوز باز است.
با قرار دادن يك دست روي پيشاني كودك و 2 انگشت از دست ديگر در زير نوك چانه، اطمينان حاصل كنيد كه سر او همچنان به عقب خم شده است.
2) بيني را فشار ببنديد و دهان را باز كنيد.
با استفاده از شست و انگشت اشاره خود، قسمت نرم بيني كودك را محكم فشار دهيد. دقت كنيد كه سوراخهاي بيني بسته باشند تا جلوي خروج هوا گرفته شود.
دهان كودك را باز كنيد.
3) احياي تنفسي را آغاز كنيد.
- يك نفس عميق بكشيد تا ريههايتان از هوا پر شود. لبهاي خود را دور لبهاي كودك قرار دهيد و دقت كنيد كه منفذي براي عبور هوا وجود نداشته باشد.
- بهطور بيوقفه به درون دهان بدميد تا قفسه سينه بالا بيايد. ضمن آنكه سر را خم كردهايد و چانه را بالا كشيدهايد، دهان خود را از روي دهان كودك برداريد و پايين آمدن قفسه سينه را مشاهده كنيد. اگر قفسه سينه آشكارا بالا برود و بهطور كامل پايين بيايد، شما يك تنفس اثربخش دادهايد.
- دو بار تنفس اثربخش بدهيد.
4) نشانههاي گردش خون را ارزيابي كنيد.
- در كمتر از 10 ثانيه، با نگاه، لمس و سمع به دنبال نشانههاي گردش خون (مثل تنفس، سرفه يا حركت) بگرديد.
- اگر گردش خون وجود ندارد، به مدت يك دقيقه احياي قلبي ـ ريوي انجام دهيد و سپس، با مركز اورژانس تماس بگيريد و آمبولانس درخواست كنيد.
- اگر گردش خون وجود دارد، ظرف يك دقيقه 20 بار تنفس بدهيد و بعد، با مركز اورژانس تماس بگيريد و آمبولانس درخواست كنيد.
- اگر كودك نفس كشيدن را آغاز كرده اما همچنان بيهوش است، وي را در وضعيت بهبود قرار دهيد./س