مدیر جهاد کشاورزی نهبندان در گفتوگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران بیرجند؛ اظهار کرد: این شهرستان در بخش کشاورزی و دامداری دارای ظرفیت و استعدادهای فراوانی است که توجه به آنها و تامین زیرساختهای لازم در این زمینه میتواند روند اشتغالزایی و درآمدزایی و البته توسعه این شهرستان را تسریع بخشد.
وی با اشاره به تولید 33 هزار تن علوفه حجیم از ابتدای سال جاری در این شهرستان تصریح کرد: تولید علوفه به دلیل اینکه مراحل کاشت، داشت و برداشت آن کم است میتواند علاوه بر تامین علوفه مورد نیاز دامهای کشاورزان و دامداران شهرستان درآمدزایی خوبی نیز برای آنان به دنبال داشته باشد
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیمی و ظرفیتهای موجود در شهرستان به ویژه تعداد روزهای آفتابی و سایر محدودیتهای موجود در کشت بهاره در مقایسه با تولید سایر محصولات شامل بادهای 120 روزه، شوری آب و خاک، آفات و بیماریها، عدم وجود نیروی کارگری و هزینههای بالای تولید به این شهرستان امکان میدهد که توسعه کشت علوفه در اولویت سایر فعالیتها قرار گیرد.
باقری افزود: صرفهجویی در مصرف انرژی، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی، اشتغالزایی پایدار، کوتاه بودن فصل رشد، امکان توسعه صنایع تبدیلی، بازده حداکثری در واحد سطح، بهرهوری حداکثری از آب و خاک و ارزش اقتصادی بالا در مقایسه با سایر محصولات از عمده مزایای کشت علوفه است.
وی اضافه کرد: ارتقای مدیریت تولید محصولات دامی از نظر کمی و کیفی، امکان فرآوری و استفاده طولانی مدت(سیلاژ)، جلوگیری از تخریب ساختمان خاک و اراضی کشاورزی، ممانعت از آلودگی محیط زیست، افزایش مواد آلی و هوموس خاک از دیگر مزیتهای کشت علوفه محسوب میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان گفت: با توجه به مزیتهای کشت علوفه، طی سالهای اخیر توسعه سطح زیر کشت علوفه در این شهرستان رشد چشمگیری داشته و در سال جاری کشت علوفه حجیم شامل ذرت و سورگوم بالغ بر 680 هکتار با تولید 33 هزار تن بوده است.
باقری اظهار کرد: ارزش ریالی این میزان تولید علوفه حجیم در نهبندان مبلغی معادل 33 میلیارد ریال برآورد میشود.
وی تصریح کرد: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح نیز به رکورد قابل ملاحظهای در ذرت علوفهای از 45 تن در هکتار طی سال گذشته به 74.3 تن در هکتار در سال جاری دست یافتهایم./س