میوه کیوی ده سالی است که میهمان سفره های ایرانیان شده است و شمال کشور هم به دلیل داشتن شرایط مناسب پرورش این میوه همچنان باغات خود را زیر کشت این میوه کرده اند.
میوه کیوی در جنوب چین توسط یک کشاورز برای اولین بار به عمل آمد و در آنجا میوه ملی چین نامیده شد.
پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفتهای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداولترین روشهای کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین است و این کشور یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه محسوب می شود.
یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی داردو سرشار از ویتامینC بوده و مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A‘E کلسیم آهن و اسید فولیک است..
میوه های کیوی که از چین وارد می شود در حین رشد در یک ماده
شیمیایی خیسانده شده و موجب بزرگتر و سنگین تر شدن میوه می شود. آنها از نوعی
هورمونهای رشد شیمیایی استفاده میکنند که تاثیر بدی بر سیستمهای عصبی انسان
ازجمله بیماریهای متابولیک، نقص عضوهای مادرزادی و مشکلات عقب افتادگی ذهنی و
توانایی یادگیری درکودکان دارد.
حسین مهاجران رئیس اتحادیه سراسری عرضه کنندگان میوه تهران گفت: دلیل ندارد میوه
چینی وارد کنیم. کیوی های ایرانی بهترین کیفیت را حتی نسبت به نیوزلند و فرانسه که
از جمله مراکز تولید کیوی هستند دارند.
البته قرصهایی وجود دارد که مثلا می تواند با آغشته کردن انگور به آن وزن و اندازه
انگور را بالا برد ولی در برخی میوه ها نمی شود./س