به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / فرهاد پورفرضی ظهر امروز در جلسه بررسی مشکلات و موانع اجرای طرح پزشک خانواده و معایب طرحهای حوزه درمانی افزود: در حال حاضر میانگین درآمد پزشکان عمومی در این استان 2 میلیون تومان است که در قالب پزشک خانواده و نظام ارجاع این رقم به 6 میلیون تومان افزایش مییابد.
وی گفت: با احتساب هزینه حقالزحمه پرستار و ماما و ساختمان استیجاری و سایر هزینههای جانبی مطب همچنان درآمد پزشکان عمومی قابل توجه خواهد بود و یک فرایند مطلوبی را در استخدام و به کارگیری پزشکان عمومی بیکار را نیز شاهد خواهیم بود.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان اردبیل با بیان اینکه در شهرستانهای مشگینشهر، خلخال، گرمی و پارسآباد اجرای طرح پزشک خانواده مراحل پایانی خود را طی میکند، افزود: در اردبیل به دلیل جمعیت زیاد کار ارجاع و شناسایی آمار و اطلاعات خانوارها به طول انجامید ولی قطعاً از آبان ماه عملیات و فرایند اجرایی را شاهد خواهیم بود.
پورفرضی به تشویق 20 درصدی پزشکان برای مشارکت در اجرای این طرح در مناطق محروم و شهرهای اشاره کرد و گفت: 4 درصد برای منطقه محروم، یک درصد برای هر سال سابقه کار، یک درصد برای هر سال فارغالتحصیلی، 20 درصد برای مادران باردار و کودکان زیر پنج سال و افراد مسن بالای 60 سال تشویقی به پزشک اعطا میشود.
وی به برخی نگرانیهای مطرح شده از سوی پزشکان عمومی در پایین آمدن ویزیت در نظام ارجاع اشاره کرد و افزود: میانگنی تعداد نسخههای پزشکان عمومی این استان در حال حاضر 230 مورد است که بیشک با اجرای طرح پزشک خانواده این میانگین نه تنها کاهش نمییابد بلکه افزایشی را نیز در این زمینه شاهد خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: امسال انتخاب پزشک متخصص در اختیار خود بیماران است و در سطح یک درمان فرد با مشورت پزشک عمومی صورت میگیرد و در سطح تخصصی و فوقتخصصی نیز پرونده برای بررسی بیشتر به پزشک عمومی ارجاع داده خواهد شد.
پورفرضی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعامل خوب دستگاههای اجرایی در برطرف کردن مشکلات و معایب متعدد اجرای طرح افزود: ما یک روند قابل قبول و رو به رشد را در ارتقای شاخصهای سلامت و بهداشت عمومی شاهد و ناظر هستیم/ س