به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه آلزايمر، محققان كلينيك مايو با بررسي رژيم غذايي 1230 نفر از افراد 70 ساله و بالاتر در يك سال گذشته و ارزيابي عملكردهاي شناختي در آنها ضمن بيان اين كه 940 نفر از اين تعداد هيچ نشانهاي از بروز اختلالات شناختي نداشتند مشاهده كردند كه خوردن مقادير بالاي كربوهيدراتها شامل مواد قندي و غيره طي 4 سال مطالعه منجر به نشان دادن اختلالات شناختي خفيف و مشكلات حافظه، زبان و تفكر در 200 نفر از اين 940 نفر شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند كساني كه بالاترين ميزان مصرف كربوهيدارتها را در شروع مطالعه داشتند تا 9/1 برابر بيشتر از گروه مصرفكننده كمترين ميزان كربوهيدراتها در معرض ابتلا به اختلالات شناختي خفيف قرار گرفتند و احتمال ابتلا به اين بيماري در شركتكنندگان بالاترين مصرف كننده مواد قندي تا 5/1 برابر بيشتر از شركتكنندگان پايينترين سطوح مصرفكننده قندها بود.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است افراد مورد مطالعه با داشتن رژيمهاي غذايي با مقادير بالاي چربي در مقايسه با افراد بازديدهاي غذايي با كمترين سطوح چربي تا 42 درصد كمتر در معرض ابتلا به اختلالات شناختي قرار گرفتند و نيز كساني كه بيشترين ميزان پروتئين را در غذاهاي خود داشتند با كاهش 21 درصدي اين خطر در مقابل كساني كه كمترين ميزان پروتئين را دريافت ميكردند، مواجه شدند.
نتايج ديگر اين مطالعه هنگامي كه كل چربي و پروتئين دريافتي گرفته شد، افزود افراد مورد مطالعه با بيشترين مصرف كربوهيدراتها تا 6/3 بار بيشتر از بقيه در معرض ابتلا به اختلالات شناختي خفيف قرار گرفتند.
به گفته محققان رعايت تعادل در خوردن پروتئينها، كربوهيدراتها و چربيها بسيار مهم است چرا كه هريك از اين مواد مغذي نقش مهمي در بدن دارند و سطوح بالاي كربوهيدراتها، قند خون و سوخت و ساز انسولين را تحت تأثير قرار داده و باعث جلوگيري از استفاده قند در مغز ميشود مانند آنچه كه در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 ديده ميشود./ح