به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، حسابی در حاشیه تحقق این طرح در شهرستان بناب در گفتگو با خبرنگاران هدف از اجرای این سیستم را بكارگیری اطلاعات جغرافیایی به منظور تقویت فرآیند تصمیم گیری وبرنامه ریزی استراتژیک درهر موضوع و همچنین ارزیابی تغییرات در طول زمان دانست و افزود: سیستم GIS یك سیستم مدیریتی پیشرفته تصمیم گیر و تصمیم ساز است كه در انجام كارهای روزمره زمان بر و هزینه بر به كار می رود و كارها را در كمترین زمان و با كمترین هزینه انجام می دهد.
وی با بیان اینکه این طرح از لحاظ كامل بودن شیوه اجرای سیستمی برای نخستین بار در كشور اجرا می شود ادامه داد: با اجرای این طرح برای هر قطعه زمین در حال بهره برداری یك فقره شناسنامه زمین صادر می شود. حسابی در خصوص مراحل عملیاتی این سیستم در شهرستان بناب گفت: پس از آموزش نیروی انسانی و تجهیز كارگاه، مرحله برداشت موقعیت زمین و اطلاعات توصیفی لازم با GPS آغاز و كروكی دقیق بهره برداری تهیه شد و پس از تطبیق كروكی ها با عكس های هوایی و ترسیم نقشه نهایی، برای هر قطعه زمین شناسنامه بهره برداری صادر می شود.
وی از تكمیل بانك اطلاعاتی و آماده سازی سیستم برای تحلیل، به عنوان مرحله نهایی عملیات اجرای این سیستم نام برد و درباره مزایای اجرای طرح برای شهرستان بناب گفت: شناخت تمام بهره برداران و فرایندهای بهره برداری كشاورزی، تشكیل بانك جامع اطلاعاتی، استعلام و جانمایی زمین ها وصنایع كشاورزی بصورت سیستمی ازجمله در بانك ها وبیمه و حوزه قضایی و همچنین جلوگیری از تخریب و تغییر كاربری از جمله مزایای اجرای طرح GIS است.
حسابی بابیان اینکه اجرای این طرح به روند اختصاص نهاده های كشاورزی به كشاورزان ، برآورد میزان خسارت بدون مراجعه به محل، برنامه ریزی اقتصادی با توجه به برآورد میزان محصول و ایجاد صنایع تبدیلی كمك فراوانی می كند گفت: برای اجرای این طرح علاوه برتهیه عکسهای هوایی سازمان جغرافیایی، برخی كارهای مقدماتی از جمله اطلاع رسانی و تبلیغات گسترده به كشاورزان منطقه و ترویج مزایای طرح به بهره برداران انجام یافته و چارت عملیاتی آن تهیه شده است.
سرپرست معاونت برنامه ریزی واموراقتصادی سازمان بابیان اینکه درراستای آموزش نیروی انسانی برای 24نفر از كاركنان جهادكشاورزی و90 نفر از كشاورزان كلاسهای آموزشی وتوجیهی برگزار شده است گفت: با بكارگیری 45 نفر كارشناس مهندسی كشاورزی در اجرای این طرح، زمینه اشتغال مستقیم برای فارغ التحصیلان بخش كشاورزی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه فاز اول این طرح در شهرستان بناب با استقبال چشمگیر كشاورزان اجرا شده و پس از اتمام تا دهه فجر امسال با حضور استاندار آذربایجان شرقی به بهره برداری خواهد رسید افزود: دست یابی به توسعه پایدار ، رعایت الگوی کشت، جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، با سوق دادن کشاورزی سنتی و معیشتی به کشاورزی صنعتی و مدرن و در راستای بستر سازی مناسب و مطمئن برای تداوم توسعه کمی و کیفی تولید، برای با استفاده از توان سیستم های اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) قابل دسترسی است. /س