سیاه‌دانه گیاهی یک‌ساله و گلدار و بومی جنوب غربی آسیا است. در ایران این گیاه به‌ویژه در اراک و اصفهان یافت می شود . از دانهٔ این گیاه به عنوان ادویه نیز استفاده می‌شود.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

سیاه دانه یا سیاه تخمه که به عربی شونیز گفته می شود، سیاه تخمه مزروع که روی نان می ریزند و سیاه دانه دشتی یا وحشی یکی از ترکیبات سیاه دانه روغن آن است که هم دارای مصرف خوراکی و هم دارای مصرف مالیدنی است:

 سیاه‌دانه مزه‌ای تلخ و ادویه‌ای دارد با کمی ته‌مزهٔ توت فرنگی. از سیاه‌دانه در شیرینی‌جات و شربت‌ها و لیکورها استفاده می‌شود. بر گونه‌ای از نان پاکستانی معروف به نان پیشاوری همیشه سیاه‌دانه می‌پاشند

- درمان سرفه های سرد ناشی از سرما، درد سینه و تنگی نفس

- خارج کردن جنین مرده و زنده و پرده های جنین

- درمان سیروز، آسیت و کبد چرب

- درمان لک و پیس صورت

- درمان گرفتگی های عضوی یا روده ها، دفع باد

- رفع خال، زگیل، ترک پوست بدن، پیسی، پسوریازیس و اگزمای ترشح دار ( که باید با کمی سرکه مخلوط شود)

- درمان فلج، درد سرد مفاصل، خواب رفتگی دست و پا و خستگی ها ی مزمن

- مالیدن ( و نیز خوردن) روغن مخلوط با روغن زیتون و کندر برای افزایش نیروی جنسی مفید است.

- چکاندن روغن در بینی گرفتگی بینی را باز می کند و در فلج عصب صورتی موثر است.

- خوردن روغن سیاه دانه به دفع سنگهای ادراری ، سوزش ادرار و بزرگی پروستات موثر است.

میزان مصرف خوراکی در سرد مزاجان تا 8 گرم در روز و در گرم مزاج ها تا 2 گرم است./س

 

برچسب ها: کرمانشاه ، سیاه ، دانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.