تغییر پی درپی مدیریت‏ها و بی‏ثباتی مدیران در اداره امور تحت امر خود در شهرستان گرمسار سبب بروز مشکلات متعددی شده است و این موضوع با شعار لزوم توسعه‏یافتگی در تمام زمینه‏ها منافات دارد.

\



به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، با توجه به دیدگاه‏های مطرح شده در رسانه‏ها در هفته‏های اخیر، به نظر می‏رسد علت برخی از جنبه‏های آسیب‏پذیری مدیریت‏ها در این شهرستان را باید از زاویه‏ای دیگر بررسی کرد.

در این میان، ضعف در مدیریت استانی به ویژه در ساختار حوزه سیاسی استانداری سمنان، ابهام در تمرکز یا عدم تمرکز در تصمیم‏گیری‏ها، دخالت‏های ناشی از ناهماهنگی در دستگاه‏های دولتی و غیردولتی، ضعف گروه‏ها و تشکل‏های سیاسی شهرستان‏های گرمسار و آرادان و . . . مهم‏ترین مسائلی است که باید در این بخش به آنها پرداخته شود.

متأسفانه عدم توانایی و انسجام در تصمیم‏گیری‏های سیاسی توسط گروه‏های سیاسی و نبود استقلال در تصمیم‏گیری‏ها و تصمیم‏سازی‏های حوزه سیاسی استانداری سمنان سبب بروز تنش‏ها و اختلاف‏های سیاسی و سلیقه‏ای در عزل و نصب مدیران، به هم ریختگی و ایجاد شرایط ناپایدار و در نتیجه افزایش هزینه‏های اجتماعی این منطقه شده است.

اکنون پرسش‏های متعددی در اذهان عمومی شکل گرفته که به عنوان مثال آیا واقعاً در حال حاضر اقداماتی که در حوزه مدیریت‏های مختلف دستگاه‏های شهرستان‏های گرمسار و آرادان صورت می‏گیرد، مقبول و مورد رضایت مردم است یا خیر؟ چه کسانی باعث نارضایتی در سطح عمومی می‏شوند و مسئولیت آن را به عهده می‏گیرند؟ چرا آن‏ چنان که باید و شاید دقت نظر پیرامون تبعات موارد مذکور و آسیب‏شناسی این اتفاقات توسط مسئولان ذی‏ربط صورت نمی‏گیرد؟

با توجه به اینکه در شرایط حساس کنونی، نیازمند ارتباط بیشتر مسئولان با مردم، نخبگان و اندیشمندان و اصحاب فکر و اندیشه هستیم، پاسخ به این سوالات ضروری می‏نماید.

تغییر مدیریت‏ها و هزینه‏های ناشی از آن

در همین راستا، مصاحبه‏ هایی به منظور طرح دیدگاه‏های عمومی در مورد برنامه‏ریزی مناسب برای کاهش هزینه‏های ناشی از بی‏عدالتی‏ها در بخش‏های مختلف اجتماعی در شهرستان‏های گرمسار و آرادان انجام داده است که خواندن آن خالی از لطف نیست.

این گفت‏وگو منتشر می‏شود تا مسئولان ذی‏ربط توجه کافی به موضوع داشته باشند و شاهد روابط اجتماعی عادلانه باشیم؛ زیرا آنچه تا همین زمان لطمات شدیدی بر پیکره شهرستان‏های آرادان و گرمسار وارد ساخته، تغییر مدیریت‏های پی درپی بوده است.

حسین میرآخوری، یک شهروند گرمساری در همین زمینه بیان کرد: از آنجایی که روش‏های مدیریت علمی متفاوت و هر مدیری دارای سلایق اجرایی گوناگون است و با روشی خاص امور دستگاه خویش را هدایت می‏کند و تقریباً به ندرت می‏توان دو مدیر را پیدا کرد که روش کاملاً مشابهی داشته باشند، تقویت انگیزه‏های کارکنان و سیاست مدیران منجر به پویایی اداری شده و رضایت عمومی را در پی دارد.

علی گیلوری، شهروند آرادانی معتقد است: کارشناسان و کارکنان دستگاه‏ها و ادارات ناگزیر هستند تا خود را با سیاست مدیر دستگاه مربوطه وفق داده و مطابق خواسته‏ها و برنامه‏های او کار کنند.

وی می‏افزاید: به همین دلیل باید در انتخاب مدیر بسیار دقت و توجه داشت؛ زیرا کارکنان پس از مدتی با خلق و خوی مدیر آشنا شده و بر اساس اهداف او در پیشبرد امور کار می‏کنند.

یک شهروند گرمساری هم می‏گوید: وقتی مدیری به طور ناگهانی عوض می‏شود، اغلب برنامه‏های قبلی ابتر می‏ماند و کارمندان منتظر می‏شوند تا مدیر جدید را بشناسند.

محمدرضا شاه‏حسینی می‏افزاید: وقتی این عزل و نصب‏ها چندین بار تکرار شود، دیگر کسی دل به کار نمی‏بندد؛ چون با خود می‏گوید که این مدیر هم چند صباح دیگر عوض خواهد شد.

وی افزود: در این حال، پیشرفت و توسعه به طور طبیعی دچار وقفه شده و دستیابی به اهداف توسعه که بزرگ‏ترین هدف جمهوری اسلامی است، سخت‏تر می‏شود.

این معلم تصریح می‏کند: چه خوب است که مسئولان در انتخاب مدیران، کفایت، لیاقت، تخصص و تعهد را در نظر بگیرند و «ضابطه» را جایگزین «رابطه» کنند تا معضل تغییر مدیران از بین برود.

بروز نوعی «خودمحوری» در مسئولیت‏ها

حسن جورابلو، دیگر شهروند گرمساری گفت: اخیراً در شهرستان گرمسار شاهد تغییر مدیران بودیم و در این میان باید پاسخ داد که آشنا شدن مدیران جدید با پروژه‏ها و مشکلات آن چقدر طول می‏کشد و تا آن زمان تکلیف کسانی که باید کارهای نیمه تمام خود را تمام کنند، چه می‏شود؟

وی افزود: بدیهی است که مدیران جدید به دلیل ناآشنایی با مسائل مجبور هستند با تأمل بیشتری حرکت کنند و همین مسئله باعث کندی در کارها می‏شود.

این شهروند گرمساری ادامه داد: امیدواریم آقایان تازه وارد پس از مسلط شدن بر اوضاع، در صورت شایستگی در سمت خود باقی بمانند و حداقل تا چند سال سکان کشتی اداری شهرستان گرمسار را به دست داشته باشد.

یک استاد دانشگاه نیز که نخواست نامش ذکر شود، اظهار داشت: مسئولان ارشد استان سمنان و حتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید بدانند که امروز به علت رابطه‏ای که بین نظام اداری در ایران با سنت‏های بحران‏زا در فرهنگ سیاسی‏ ما وجود دارد و همچنین نبود درک مناسب از جایگاه قانونی مدیریت، نداشتن توجه لازم به اقدامات کارشناسانه و مشورت و نظرخواهی بروز نوعی «خودمحوری» در مسئولیت‏ها دیده می‏شود.

وی گفت: در واقع، نباید به پست‏های مدیریتی از منظر منافع شخصی و گروهی نگاه کرد و دانست که متأسفانه وقتی به پست‏های مدیریتی با نگرش سیاسی می‏نگریم یا آنها را بر اساس رابطه افراد می‏چینیم، به پدیده سوء مدیریت و بی‏ثباتی دامن زده خواهد شد. 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: همچنین با کمال تأسف، امروز شاهد احساس نا امیدی، نبود چشم‏اندازی مناسب برای آینده و روزمرگی در جامعه هستیم، در حالی که هدف انقلاب اسلامی ایران مقابله با هرگونه فزون‏طلبی در هر سطحی اعم از مسئولان، گروه‏ها یا اشخاصی خاص در مقابل مردم بوده است.

احراز پست‏های مدیریتی توسط افراد ناکارآمد

محمد بهزادی، دبیر بازنشسته شهرستان گرمسار نیز در این راستا  گفت: متأسفانه باید به صراحت گفت که یکی از مهم‏ترین دلایل نبود رشد مطلوب در جامعه امروزمان، احراز پست‏های مدیریتی توسط افراد ناکارآمد و بعضاً متملق است.

وی تصریح کرد: در اغلب مواقع نیازی نیست تا کارآمدی‏ها ثابت شود، بلکه کافی است وفاداری به افراد بعضاً سیاسی ذی‏نفوذ به اثبات برسد و به شایستگی‏ها توجه لازم مبذول نمی‏شود.

این دبیر بازنشسته افزود: آن وقت است که بخش زیادی از مشکلات خود به خود به وجود می‏آید و با کمال تأسف در جامعه‏ای متلاطم بعضاً افرادی بدون دانش و فضیلت کافی می‏توانند عهده‏دار مدیریت‏ها شوند که نتیجه‏ای جز عقب‏ماندگی و ایجاد فضای تنش‏زا نخواهد داشت.

بهزادی افرود: جوامع رو به رشد و توسعه‏یافته به عقاید فردی و ویژگی‏های شخصی افراد کاری ندارند و مدیران بر اساس لیاقت و شایستگی عهده‏دار مسئولیت‏ها می‏شوند و نیازی به تملق و ابراز وفاداری نیست؛ بنابراین مجموعه خودشان نیز کارآمد است و نتیجه مطلوب را مدنظر خویش قرار می‏دهند.

وی تصریح کرد: به نظر می‏رسد که در شرایط کنونی و فضای ملتهب سیاسی در شهرستان‏های گرمسار و آرادان، باید تجدید نظر اساسی در ساماندهی و سازماندهی نیروهای انسانی و توانمندی‏های اداری، آموزشی، فرهنگی و سیاسی این منطقه شود.

این دبیر بازنشسته ادامه داد: باید با برنامه‏ریزی مناسب برای کاهش بی‏عدالتی‏های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و توزیع عادلانه امکانات اقدام و مسئولیت‏ها بر پایه شاخص‏های شناخته شده اجتماعی از طریق تعدیل روابط اجتماعی ناعادلانه یک سویه و مدیریتی شکل‏دهی شود.

اندکی هم پیشینه در مدیریت کلان شهرستانی

در بررسی پیشینه مدیریت کلان شهرستانی در حوزه فرمانداری گرمسار درمی‏یابیم که طی شش سال، پنج نفر سرپرستی یا فرمانداری شهرستان گرمسار را بر عهده گرفته‏اند و به دلایلی از مسند کار دور شده‏اند.

«سیدهاشم موسویان» که معاون فرماندار گرمسار بود، در اوایل سال 1386 به سمت سرپرستی فرمانداری شهرستان گرمسار منصوب شد.

وی جای خود را به «بهرام ستاری» داد که حدود 2.5 سال از 1386 تا سال 1389 مسئولیت فرمانداری گرمسار را بر عهده داشت و اینک فرماندار شهرستان پیشوا است.

پس از آن و تا سال 1390، «سیدمحمد میربزرگی» به سمت فرمانداری شهرستان گرمسار منصوب شد و وی نیز به دلیل آنچه عزم او برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی خوانده می‏شد، از سمتش کناره‏گیری کرد.

این تغییرات ادامه داشت تا اینکه سرانجام «شاهپور علایی‏مقدم» بر کرسی فرمانداری شهرستان گرمسار نشست و مدتی نیز در این شهرستان خدمت کرد.

در گام بعد نیز در حکمی از سوی استاندار سمنان، «حمیدرضا محمدیان» به سمت سرپرست فرمانداری شهرستان گرمسار منصوب شد.

در بخشی از این حکم که از سوی استاندار سمنان به محمدیان ابلاغ شده، آمده است: سیاست اجرایی کار فرماندار، اجرای وظایف مصوب و قانونی در راستای تحقق اهداف و آرمان‏‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

رهی در این حکم برای سرپرست فرمانداری گرمسار در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) و منویات مقام معظم رهبری و نیز سیاست‌ها و برنامه‌های دولت خدمتگزار آرزوی موفقیت کرد.

سرپرست فعلی فرمانداری شهرستان گرمسار تا پیش از این در سمت معاونت فرمانداری این شهرستان فعالیت داشته است.

تغییرات اساسی و مکرر در حوزه فرمانداری شهرستان گرمسار به تبع آن، تغییرات در سایر مدیریت‏ها را نیز به دنبال داشته و شمار زیادی از مدیران ادارات شهرستان یا از کار برکنار شده‏اند یا تغییر پست داده‏اند.

به هر حال، این بررسی‏ها نشان می‏دهد که باید در زمینه تغییرات پی درپی در شهرستان گرمسار تجدید نظر کرد و چاره‏ای در این باب اندیشید./ج1

برچسب ها: کارکنان ، دستیابی ، جمهوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.