به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، اصول پیاد روی بر روی شیب به نسبت فصول و شرایط جغرافیایی متفاوت است.
نفس کشیدن: اگر احساس کردید که تند تند و یا بریده بریده نفس می کشید به این معنی است که سریع قدم بر می دارید! آرام تر حرکت کنید.
استراحت کردن: ۳ دقیقه در هر نیم ساعت و ۵ دقیقه در هر ۱ ساعت استراحت کنید، اما طولانی تر نشود! زیرا باعث سرد و سفت شدن ماهیچه ها می گردد.
توجه به پاها: در حرکت های طبیعت گردی پا برای شما بسیار حیاتی است، در پاهای ما اعصاب فراوانی وجود دارد که وقتی در طول سفر آسیب می بینند، می توانند بسیار دردناک و در نتیجه مزاحم و مانع از ادامه سفر شوند.
نکته قابل توج اینکه به کیفیت، جنس و راحتی جوراب ها و از آن مهم تر کفش ها باید اهمیت داده شود و قبل از شروع پیاده روی مطمئن شوید که کفش های مناسبی را انتخاب کرده اید.
حفظ امنیت در شیب: بخشی زیادی از ایجاد و حفط امنیت در طبیعت به عهده خود شماست، در حرکت روی سراشیبی ها دقت کنید که سنگ ها را از جای خود حرکت ندهید! چون احتمال سقوط آنها وجود دارد. گروه باید در امتداد و زاویه ای مناسب حرکت کند، بطوری که سقوط سنگ و یا وسیله ای به پائین آسیبی به افراد نرساند. قبل از اینکه قدم بعدی را بردارید از ثابت و محکم بودن تکه سنگ زیر پایتان مطمئن شوید.
حرکت در سر بالایی: در سر بالایی ها بطور مستقیم بالا نروید! زیگزالی حرکت کنید. حرکت زیگزالی باعث صرفه جویی در زمان و انرژی شما می شود. زمانی که کف پای شما در وضعیت مناسبی قرار بگیرد، وزنتان را به راحتی تحمل می کند.
پائین رفتن از سراشیبی: این کار از سر بالایی رفتن سخت تر است! قوزک و زانوی شما هنگامی که مجبور باشند وزن شما را در این حالت و به مدت طولانی تحمل کنند، زودتر خسته می شوند. هنگام پائین رفتن زانو را خم کنید و وزن خود را از یک پا به پی دیگر منتقل کنید./س