به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، بیماری بهجت یک بیماری خودایمنی است و معمولاً با آفت دهانی شروع میشود:آفت دهانی، بثورات دستگاه تناسلی، ضایعات پوستی و التهاب چشمی مهمترین علائم بیماری بهجت هستند.
حدود 50 درصد مبتلایان به بهجت درگیری چشمی دارند که در صورت وجود دیگر علائم اصلی باید توسط چشمپزشک معالجه شوند در غیر این صورت ممکن است فرد مبتلا دچار کاهش بینایی شود.
همچنین به گفته متخصصان، ضایعات پوستی متعدد و جوشهایی که روی بدن بیمار ایجاد میشود از دیگر نشانههای بیماری بهجت است، ضایعات پوستی حدود 3 تا 5 سانتی که میتواند به صورت قرمزی، دردناک و یا سفتی لمس شود از عوارض این بیماری هستند.
آفت که شیوع زیادی دارد نشان دهنده هیچ بیماری نیست و در صورتی که آفت همراه با آفت دستگاه تناسلی یا درگیری پوستی و یا چشمی باشد، نشان دهنده بیماری بهجت است.
درگیریهای عصبی و ایجاد لخته در عروق از دیگر نشانههای بهجت استکه کمتر شایع است. علت این بیماری هنوز ناشناخته است اما زمینه ارثی و عوامل محیطی در بروز آن نقش دارد و شیوع بهجت در کشور ما، ژاپن و ترکیه بیشتر از نواحی اروپا و آمریکا است.
اگر تنها مخاط دهان و پوست در این بیماری درگیر شوند درمان زودتر جواب میدهد و در صورتی که طی 3 تا 5 سال اول مشکل چشمی ایجاد نشود مبتلایان دچار آن نمیشوند، در حالیکه اگر لایههای عمقی چشم صدمه ببینند مراجعه به چشمپزشک ضروری است.
معمولاً بعد از 20 سال آفت از بین میرود و در صورت وجود لخته و یا درگیری مفاصل داروهای مخصوص تجویز میشود که با مصرف این داروها مشکلات برطرف میشود./س