به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج،
برداشت انگور در کردستان از اواسط مرداد ماه آغاز و تا مهر ماه ادامه می یابد و سالانه حدود 50 نوع انگور از این باغات برداشت می شود.
هم اکنون 60 درصد باغ های
انگور کردستان را تاکستانهای دیمی در کوه پایهها و مناطق کوهستانی تشکیل
میدهد
و کشت انگور علاوه بر سود آوری،موجب جلوگیری از فرسایش خاک در
زمینهای شیبدار و کوهستانی میشود و با توجه به اقدامات صورت گرفته و
افزایش حمایت دولت، میزان تمایل مردم برای کشت انگور افزایش پیدا کرده
است.
میانگین تولید انگور در باغ
های آبی کردستان حدود 11 تن و دیم حدود چهار تن در هکتار است که افزایش
بازده تولید نیازمند اجرای طرحهای تحقیقاتی از طریق اختصاص اعتبار است و سالانه حدود 90 هزار تن انگور در استان
کردستان تولید میشود و کردستان از نظر انگور تولیدی در کشور مقام دهم
را در اختیار دارد و با توجه به ظرفیتهای شناسایی شده میتوان جایگاه
کردستان را در این بخش ارتقا پیدا کند.
ایجاد صنایع فرآوری محصول انگور برای تولید کشمش، آبمیوه و سایر فرآورده
های آن می تواند به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی منطقه و افزایش سطح
درآمد باغداران و در نهایت ایجاد انگیزه در میان آنها کمک شایانی کند.
فراخوان جذب سرمایه گذار در این بخش و حمایت بیشتر از طریق اعطای تسهیلات
بانکی با سود پایین و بازپرداخت دراز مدت می تواند در جذب سرمایه گذار در
این بخش بسیار موثر باشد./س