به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ براي رسيدن به يك ازدواج موفق، شاخصه و مولفه هايي وجود دارد كه ضريب موفقيت ازدواج را بالا مي برد. هر فرد بالغي قبل از ازدواج، بايد معيارهايي را در ذهن خود داشته باشد و سپس با معيار و ملاك هايش، طرف مقابل را انتخاب كند؛ چرا كه اين ملاك و معيارها، اساس و پايه زندگي مشترك را تشكيل مي دهند.
تمام كساني كه ميخواهند با هم يك زندگي مشترك را شروع كنند، در ابتداي راه و قبل از اينكه ازدواج صورت بگيرد بايد مشاوره كنند. در مشاوره پيش از ازدواج نظرمان اين است كه يك دختر و پسري كه براي نخستين بار با هم آشنا ميشوند، حداقل 3-2 ماه فرآيند همسر گزيني طول بكشد و اين جور نباشد كه دختر و پسر طي يك هفته تصميم بگيرند ازدواج كنند كه اين توصيه مهم روانشناسان است.
مي توان گفت؛ تا حدودي از طريق مشاوره هاي قبل از ازدواج، آينده يک پيوند زناشويي قابل پيشبيني است. در مشاوره هاي قبل از ازدواج يك سري تست ها و آزمون هاي شخصيتي وجود دارد كه هر دو طرف بايد به طور جداگانه به تست ها پاسخ دهند و سپس در يك جلسه با حضور يكديگر در مورد سوالاتي كه اختلاف نظر دارند، صحبت كنند و اگر تعداد سوالاتي كه اختلاف نظر آن ها زياد باشد، مسلما ريسك اين ازدواج بالاست و بهتر است درباره آن دقت بيشتري شود.
براي موفقيت يک ازدواج، چندين مولفه را مي توان برشمرد:
1- خودشناسي
2- آشنايي با مهارت هاي ارتباطي
نكته مهم اين است كه حداقل 3 جلسه مشاوره قبل از ازدواج بايد انجام شود كه در اين نشستها از افراد آزمونها و مصاحبههايي گرفته ميشود و بر اساس يك بينش اوليه اقدام به ازدواج كنند و اگر با هم تفاهم ندارند پس ديگر رابطشان را ادامه ندهند و در چنين حالتي ديگر شاهد طلاق و آسيبهاي ناشي از آن نخواهيم بود. نكته ديگر اينكه مشاوره قبل و بعد از ازدواج بايد از طرف دولت و رسانه ملي جدي گرفته شود و افراد تشويق به مشاوره قبل و بعد از ازدواج شوند. به عنوان مثال من در بين مراجعهكنندگان ميبينم افرادي كه براي بار دوم تصميم به ازدواج ميگيرند و ميگويند اگر در ازدواج اول به مشاوره مراجعه ميكرديم ديگر كارمان به طلاق نميكشيد./ع2