عفونت گوش، معمولا پس از اينكه كودك سرما مي‌خورد يا دچار آلرژي مي‌شود پديد مي‌آيد. اين بيماري در فضاي گوش مياني به دو صورت حاد و ترشحي بروز مي‌كند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، در نوع حاداین بیماری علايم به صورت درد، تب و تورم پرده گوش و قرمزي همراه با آن ديده مي‌شود اما نوع ترشحي‌ زماني رخ مي‌دهد كه گوش مياني به قدر كافي تخليه شده و مايع، پشت پرده گوش تجمع مي‌كند.

در اين حالت، نوزاد يا كودك احساس درد ندارد و هر دو گونه بيماري، گاهي بدون درمان دارويي سير بهبودي خواهند داشت.

بسياري از والدين از ابتلاي فرزندان خود به عفونت گوش، اظهار نگراني مي‌كنند و از متخصصان، خواستار راهنمايي براي كاهش ابتلا هستند.

موارد زير مي‌توانند بسياري از موارد ابتلا را كاهش دهند:

درازكش به نوزاد شير ندهيد

تغذيه با شير مادر‌ همانند يك تقويت‌كننده ايمن، باعث مقاومت بيشتر نوزاد در برابر بروز عفونت‌هاي گوش است؛ چون نحوه نوشيدن شير مادر، در كاهش ورود شير به شيپور استاش و التهاب آن ناحيه بسيار موثر است به هيچ‌وجه هنگام درازكش به نوزاد خود از طريق شيشه، شير ندهيدچون در اين حالت شير به داخل شيپور استاش وارد و منجر به التهاب گوش مياني مي‌شود.

کودکان را به هيچ عنوان در معرض دود سيگار قرار ندهيد

تحت هيچ شرايطي نوزادتان را در معرض دود سيگار قرار ندهيدحداكثر بروز گوش درد در اطفال بين شش تا ‌هجده ماه است چون بعد از اين سن، آناتومي و نحوه استقرار شيپور استاش همانند بزرگسالان مي‌شود و سيستم ايمني بهبود مي‌يابد. ولي مشكلات كودكان مي‌تواند تا سه سالگي ادامه يابد.

استفاده از واكسن‌‌هاي فصلي

استفاده از آنتي‌بيوتيك در موارد مقاوم به درمان يا بسيار حاد كه با علايم مركزي همراه است، با دستور پزشك معالج توصيه مي‌شود و در حال حاضر استفاده از واكسن‌‌هاي فصلي براي جلوگيري از ابتلا به آنفلوآنزا و كاهش التهاب گوش توصيه مي‌شود./س

برچسب ها: کودکان ، گوش ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.