به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، عبدالهی با بیان اینکه پرورش دهندگان زنبورعسل براي جلوگيري از خسارات احتمالي بايد براي بيمه كندوها اقدام كنند افزود: بيمه كندوها تنها در مواقع فعاليت زنبورهاي عسل كه امكان بازكردن درب كندو جهت بررسي جمعيت آن و سلامتي كلوني فراهم باشد انجام ميشود .
وي با بیان اینکه آذربایجان شرقی جزو مناطق سردسير كشور است ادامه داد: به همین علت از سوی گروه خدمات بیمه ای استان ، مهلت بيمه كندوها تا تاريخ 15 آبان ماه جاري اعلام شده است .
عبدالهی با اشاره به اینکه صندوق بيمه كشاورزي بهمنظور تنوع در ارائه خدمات، جهت پوشش بيمهاي محصول زنبور عسل حوادث حين حمل و نقل و جابجايي كوچ، بارندگي سيلآسا، خشكسالي، سرما و گرماي ناگهاني، حمله وحوش، سمپاشي، آتشسوزي غيرعمد به هنگام استقرار از كندوها (زمان فعاليت كندو) ، سيل، زلزله، طوفان و صاعقه را مشمول طرح دانسته است افزود: همچنين آفات و بيماريهاي لوك آمريكايي و اروپايي، نوزما، بيماري ويروسي فلجي، كنه واروا، كنه آكاراپيس و كنه كلارا مشمول پرداخت بيمه هستند .
وی بابیان اینکه صندوق بيمه كشاورزي، کندوها را در برابر بیماری فروپاشی کلنی های زنبور عسل بیمه می کند افزود: زنبوردارانی که همزمان کندوهای خود را دربرابر حوادث وبیماری بیمه نمایند می توانند از این مورد نیز بهره مند شوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه پرورش زنبور عسل، در کنار دارا بودن ارزش اقتصادی بالای محصول تولیدی، از ریسک تولید بالایی نیز برخوردار است گفت: تاکنون بر اساس آمارهای موجود تا پایان شهریور ماه سالجاری بیش از 145 هزار و 189 کندوی مدرن زنبور عسل که شامل 24 درصد مجموع کندوهای مدرن استان است تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند که این رقم نسبت به سال قبل 40 درصد افزایش داشته است.
عبدالهی با اشاره به به برنامه های در دست اجرا جهت توسعه این صنعت سود آور در استان گفت: با توجه بر امکانات موجود و تنوع اقلیمی لازم برای رشد و توسعه زنبورداری در روند سیاستهای سازمان برای دستیابی به توسعه پایدار در بخش کشاورزی،تمهیدات لازم برای افزایش پوشش بیمه ای بخش تولیدعسل دربالاترین حد ممکن، مرحله اجرایی راطی می نماید
وی همچنین با اشاره به اهمیت آموزش زنبورداران جهت بالابردن راندمان تولید و درآمد تولیدکنندگان افزود: کاهش ریسک در کنار آموزشهای لازم فنون به روز تولید توسط کارشناسان، اقدامات لازم برای افزایش پوشش بیمه، تدوین قوانین تولید و الزام آنان به توسعه بیمه را بدیهی می سازد .
عبدالهی همچنین اظهار امیدواری کرد : با ترویج اهمیت و نقش بیمه بعنوان چتر حمایتی از زنبورداران، انتظار می رود در سال آتی ، با افزایش اعتبار مالی صندوق بیمه محصولات کشاورزی ، بیمه کندوهای زنبور عسل به بیش از 50 درصد کل کندوهای استان افزایش یابد.
وی همچنین گفت: آذربایجان شرقی با تولید 8 هزارتن عسل رتبه دوم کشوری را از آن خود ساخته و یکی از قطب های مهم زنبورداری کشور محسوب می شود. /س