به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان،محمد حسین معنوی فر در حاشیه سفر یک روزه خبرنگاران خوزستانی به سد گتوند علیا، اظهار کرد: شوری آب کارون ربطی به سد گتوند ندارد و به دلیل وجود چشمه های نمکی است که به طور متناوب وارد رودخانه می شود.
وی با بیان اینکه بار نمکی موجود در رودخانه کارون از سالهای قبل وجود داشته و ربطی به سد ندارد، افزود: وجود شش چشمه آب شور در پایین دست سد شهید عباسپور و دو تا سه چشمه نمکی نیز در پائین دست سد گتوند منجر به افزایش شوری آب کارون شده است.
معنوی فر با اشاره به شوری بالای این چشمه ها و تاثیرگذار بودن آنها در کیفیت آب رودخانه، گفت: میزان شوری آب در این چشمه ها به 200 هزار میکروموس میرسد.
وی 20 تا 25 درصد شوری آب کارون را مربوط به این چشمه ها اعلام کرد و افزود: در حدود 75 درصد دیگر شوری آب کارون ناشی از اقداماتی است که بدون رعایت مسائل زیست محیطی در پایین دست کارون انجام می شود.
معاون اجرایی سد و نیروگاه گتوند ورود زهاب کشت و صنعت های نیشکر و فاضلاب به کارون در مناطق پایین دستی را از جمله این اقدامات اثر گذار بر کیفیت آب رودخانه کارون عنوان کرد.
وی به وضعیت سد گتوند اشاره کرد و گفت: باگذشت بیش از 16 ماه از آبگیری سد، اما همچنان ای سی آب یک هزار و 100 میکروموس گزارش می شود.
معنوی فر با تاکید بر اینکه میزان شوری آب سد در حال کنترل و مدیریت است، تصریح کرد: روزانه در مقاطع زمانی مختلف میزان ای سی آب اندازه گیری و مدیریت می شود.
وی با اشاره به اینکه حجم مخزن 5.2 میلیارد مترمکعب است، گفت: در حال حاضر دو سوم ارتفاعی بدنه سد و یک سوم حجم مخزن آبگیری شده است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه گتوند وضعیت فعلی سد گتوندعلیا را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر رفتار سد گتوندعلیا کاملا منطبق با پیش بینی های قبلی است و این سد توانسته نقش خود را با کنترل و تجمیع آب و تولید انرژی برق آبی به خوبی ایفا کند.
طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا که با هدف تامین آب شرب و کشاورزی مورد نیاز پائین دست و تولید سالانه چهار هزار و 250 میلیون کیلووات ساعت انرژی برق آبی احداث شده، بلندترین سد خاکی کشور و بیشترین میزان تولید انرژی سالانه را در بین تمامی نیروگاه های برق آبی کشور داراست./س