رسول علی اشرفی پور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: دست اندازی بشر به طبیعت بی گمان خشم حیات وحش را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: حمله یک پلنگ به شهروند دماوندی به دلیل تخریب زیستگاه های حیات وحش با دستان بی رحم بشر است که یکی از مشکلات امروز جهان به شمار می آید.
علی اشرفی پور اضافه کرد: پیش روی های بی رویه انسان در محیط زیست متعلق به جانوران موجبات در تنگنا قرار گرفتن آنها و روانه شد نشان به نواحی شهری و روستایی را فراهم می سازد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: این در حالی است که بر اساس بررسی های کارشناسان زیست شناسی، حیوانات حتی درنده به لحاظ فیزیولوژیکی می کوشند تا از رویارویی با بشر و قرار گرفتن در محیط انسانی بپرهیزند.
وی ادامه داد: اما گاه این دست اندازی ها به حدی روندی رو به فزونی را طی می کند که حیوانات برای یافتن منطقه ای جدید یا پیدا کردن غذا مجبور به خروج از محیط وحش خود می شود.
علی اشرفی پور اضافه کرد: بدین ترتیب، انسان با تخریب زیستگاه های طبیعی علاوه بر تحمیل ترک اجباری وحوش از موطن اصلی خود، شبکه و چرخه غذایی آنها را نیز مختل می سازد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: از این رو، توصیه اصلی در این زمینه رعایت حقوق زیستگاه های طبیعی حیات وحش و اجرای ضوابط زیست محیطی موجود بیش از شرایط کنونی است.
وی با اشاره به حادثه حمله پلنگ عصبانی به چند تن از اهالی دماوند خاطرنشان کرد: در حوالی منطقه «آیینه ورزان» دشت «همند» در شهر آبسرد از شهرستان دماوند، گزارشی مبنی بر حمله پلنگی به یکی از باغداران ارسال شد.
علی اشرفی پور ادامه داد: پس از دریافت این گزارش، اکیپی از یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند به منطقه اعزام شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: متأسفانه دو تن از محیطبانان دماوندی در حین اجرای طرح جست و جو با حمله این پلنگ مواجه شدند.
وی افزود: با تأسف در این حادثه، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند در جدال با این حیوان درنده مصدوم و به بیمارستان منتقل شد./س