به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران؛ مايک بلينگتون تحليلگر هفتهنامه بررسي اطلاعات اجرايي در مصاحبه با شبکه پرس تيوي گفت: اگر چه موضوع بوداييهاي افراطي است، اما اين مساله فرصتي براي شبکههاي سلفي که در بنگلادش بسيار قدرتمند هستند ايجاد ميکند تا با مداخله در اين شرايط، وضعيت کلاسيک امپرياليستي براي انگليس فراهم آورند. دو جناح افراطي وجود دارد که هر دو از سوي خارج يا دستگاه اطلاعاتي انگليس کنترل ميشوند که عربستان نيز به شدت در آن مداخله ميکند.
وي تصريح کرد که قتلعام مسلمانان ميانمار فراتر از مساله صرف حقوق بشر است و بايد به اين بحران در بستر بزرگترين بحران راهبردي جهاني در تاريخ تمدن مدرن» در دوران پس از يازدهم سپتامبر نگريسته شود.
بلينگتون با اشاره به اهميت جايگاه ژئوپولتيکي ميانمار در ميان کشورهاي هند، چين و ديگر کشورهاي جنوب آسيا افزود:ما با فشاري براي ايجاد يک جهاني مواجه هستيم که از خاورميانه و نزاع مسلمانان به عنوان صحنه تئاتر براي حمله عليه روسيه و چين استفاده ميکند.
به گزارش کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل، در ماه جاري بيش از ۲۸ هزار نفر در پي تشديد خشنونتهاي قومي در اين کشور مجبور شدند از خانههاي خود بگريزند.
دولت ميانمار از به رسميت شناختن مسلمانان روهينگيا به عنوان شهروندان اين کشور خودداري و ادعا ميکند که آنها مهاجران غيرقانوني هستند.
گفته ميشود که مسلمانان روهينگيا داراي اصليت پارسي، ترک، بنگالي و پشتون هستند که اوايل قرن هشتم ميلادي به ميانمار مهاجرت کردند.