زرد کیجا یک نام مازندرانی برای قارچ خوراکی است که کیجا به معنای دختر و زرد نیز به خاطر رنگ قارچ است .

بگزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران قطر کلاهک این گونه 3-15 سانتی متر / رنگ آن زرد تا نارنجی و شکل کلاهک تقریبا حالت قیفی شکل است . لبه آن موج دار چین خورده سطح زیرین از تیغه های برجسته تشکیل شده است . جسم قارچ دارای بافت گوشتی است طول ساقه متفاوت بوده و می تواند باریک و بلند و یا کوتاه و کلفت باشد . در قسمت فوقانی ساقه به دلیل اینکه تیغه ها از سطح زیرین کلاهک تا بخشی از ساقه ادامه دارد لذا مرز مشخص بین کلاهک و ساقه وجود ندارد . ساقه فاقد ضمائم است .اسپوربه شکل بی رنگ و دارای سطح صافی بوده و اسپورپرینت به رنگ زرد کمرنگ است . این نمونه از قارچ پای درخت راش رشد و نمو می کند . این قارچ گونه ای اکتومیکو ریز بوده و با ریشه گیاه میزبان همزیستی دارد . در این همزیستی هم قارچ و هم میزبان هر دو سود می برند زمان ظهور این گونه در طبیعت معمولا تابستان و پاییز است . این قارچ از مرغوب ترین انواع قارچ خوراکی می باشد از مزایای آن این است که هرگز آلوده به حشره ای نمی شود و در حمل و نقل هم کمتر صدمه می بینند .زرد کیجا نوعی قارچ وحشی خوراکی است و دلیل زیبایی نام آن را مازندرانی ها زرد کیجا نامیدند مزه گوشت می دهد ./س

برچسب ها: زرد ، کیجا ، قارچ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۳۶ ۲۹ مهر ۱۳۹۶
عالی