كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي ‌شاپور اهواز گفت: پروبيوتيك‌ها، كپك‌ها و باكتري‌هاي مفيدي هستند كه آثار خوبي روي سلامتي بدن دارند و از اين مواد در فرمولاسيون مواد دارويي و غذايي استفاده مي‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان،زهرا صفري اظهار كرد: لاكتو باسيلوس اسيدوفيلوس و بي‌‌سي دوباكتر، باكتري‌هايي هستند كه در فراورده‌هاي لبني به عنوان پروبيوتيك استفاده مي‌شوند. مهمترين توليدات اين باكتري‌ها اسيدهاي چرب كوتاه‌زنجيري است كه براي عملكرد روده مفيد هستند. اين مواد براي توليد ويتامين‌هاي B و پيش‌ساز هورمون‌ها نيز موثرند.

 وي افزود: اين باكتري‌ها موادي دارند كه بازدارنده مواد مضر هستند. اين مواد آثار درماني و پيشگيري‌كننده و ضدميكروبي نيز دارند. اين باكتري‌ها با عملكرد تخميري خود از رشد بسياري از باكتري‌هايي كه موجب عفونت دستگاه گوارش مي‌شود، جلوگيري مي‌كنند.

 وي ادامه داد: پروبيوتيك‌ها آنريم لاكتاز توليد مي‌كنند كه مي‌تواند موجب كاهش عدم تحمل لاكتوز در افرادي كه هنگام خوردن شير دچار اين مشكل مي‌شوند، باشد.

 صفري عنوان كرد: همچنين پروبيوتيك‌ها با كاهش سطح كلسترول خون موجب كاهش حملات قلبي شده و فعاليت ضدسرطاني نيز دارند و نيز اين مواد موجب تحريك و تقويت سيستم ايمني بدني مي‌شوند.

 وي خاطرنشان كرد: همه اين خصوصيات كه در ارتباط با پروبيوتيك‌ها گفته شد در صورتي اثربخش هستند كه پيوسته و مداوم استفاده شوند زيرا پس از مدتي تاثير آنها از بين مي‌رود.

 

صفري گفت: از اين مواد در هر گونه مواد غذايي نمي‌توان استفاده كرد. اين غذا خود بايد سالم باشد و توسط طيف وسيعي از مردم استفاده شود و امكان توليد دائمي آن باشد. ميكرو ارگانيسم نيز مدت زيادي بتواند در ماده غذايي بماند. افزودن اين مواد و نيز موجب كاهش كيفيت ماده غذايي نشود. محصولات لبني بهترين پايه براي توليد مواد پروبيوتيك‌دار هستند كه در ايران تنها ماست پروبيوتيك توليد مي‌شود ولي در ديگر كشورها شير پروبيوتيك نيز ديده مي‌شود.

 وي افزود: قرص‌هاي حاوي پروبيوتيك‌ نيز در بازار وجود دارد كه حتما بايد مانند كپسول‌ها روكش‌دار باشد چرا كه ممكن است در اثر اسيد معده تجزيه شود.

 صفري گفت: توليد اين محصولات در كشور زياد نيست و به همين دليل مصرف آن هم زياد نيست و در خوزستان تنها يك كارخانه اين مواد را توليد مي‌كند./س

 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.