این مددکار تصریح کرد: تک سرپرست بودن افراد، ازدواج غیرقانونی و ثبت نشده والدین، دوتابعیتی بودن این کودکان و در بعضی موارد شناسنامه نداشتن خود والدین از موانع قانونی پیش روی آنها برای اخذ شناسنامه است.
وی افزود: این کودکان معمولا در خانواده هایی زندگی می کنند که درگیر معضلات اجتماعی زیادی نظیر کودک آزاری، اعتیاد، کار اجباری کودکان، فحشا و ... هستند.
کیایی عنوان کرد: جمعیت مردمی – دانشجویی امام علی (ع) یا تأسیس خانه های علم در خاک سفید، دروازه غار و فرحزاد به ساماندهی این کودکان در زمینه های حقوقی، پزشکی، تحصیلی و روانکاوی می پردازد.
وی ادامه داد: این جمعیت مردمی تا کنون بیش از 50 شناسنامه برای این کودکان دریافت کرده است و چندین پرونده در حال پیگیری در ثبت احوال دارد.
این مددکار اجتماعی هدف اصلی پرداختن به این کودکان را تلاش برای نجات آنان از چرخه فقر دانست و افزود: تا زمانی که شرایط بهبود وجود نداشته باشد این کودکان در همین وضعیت خواهند ماند.
وی ادامه داد: مخاطبان اصلی این مجموعه کودکانی هستند که از تحصیل محروم اند در محیط های نامناسبی رشد کرده اند این افراد به دلیل درگیری بسیار با مشکلات جدی در ابتدا به حضور در خانه های علم بی میل بودند.
این مددکار اجتماعی افزود: بسیاری از خانواده ها که شاهد اقدامات مثبت این جمعیت خیریه و تأثیر زیاد آن در زندگی کودکانشان بودند پس از مدتی برای بهبود زندگی خود از این جمعیت تقاضای کمک می کنند.
کیایی یادآور شد: بیشتر کودکانی که در این خانه های علم پذیرش می شوند بین سنین 8 تا 12 سال هستند و دلیل آن اثربخشی بیشتر این سنین است./ز