محمد دانش در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ گفت: براي حفظ و توسعه موقعيت کنوني زعفران بايد محصول با کيفيت بهداشتي و قابل رقابت با ديگر کشورها توليد کرد.
دانش افزود: افزايش کيفيت و حذف هر نوع عامل آلودگي در زعفران از اولويت هاي مهم در دست اقدام است.
وي برداشت گل زعفران در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب را به دليل غنچه بودن گل در بهبود کيفيت محصول بسيار موثر دانست و افزود: زعفران کاران بايد از خشک کردن محصول در فضاهاي باز خودداري کنند.
به گفته وي، هر چه ميزان ساقه سفيد خامه همراه زعفران کمتر باشد محصول مرغوب تر و گران تر خواهد بود.
وي از کشاورزان خواست از نخ هاي رنگي براي بسته هاي زعفران استفاده نکنند چون به طور ناخواسته رنگ شيميايي نخ در زعفران اثر مي گذارد.
کارشناس زراعت و باغباني مديريت جهاد کشاورزي قاينات با بيان اين که مرغوبيت زعفران فقط به رنگ و بوي خوب آن نيست، گفت: در آزمايشگاه هاي پيشرفته کوچک ترين ناخالصي و آلودگي زعفران شناسايي مي شود و زعفراني که در کنار عطر و بوي خوب رنگ دهي بالا و آلودگي کمتري داشته باشد بهترين نوع زعفران خواهد بود./ع