رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: مرمت و بازسازی امامزاده کلیبر تا پایان سال جاری به پایان می رسد.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدی گفت: مرمت این بنای تاریخی از دو سال گذشته آغاز شده و با توجه به وسعت و سه برج مجموعه امامزاده بازسازی آن تاکنون ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه مجموعه امامزاده کلیبر دارای تک بناهای شاخصی شامل سه برج و سازه های مرتبط با آن مانند سردابه هاست، قدمت بنای اصلی امامزاده را مربوط به دوره ایلخانی دانست و گفت: در دوره های صفوی و قاجار نیز الحاقات و تغییراتی روی بنای اصلی صورت گرفته است.

محمدی با بیان اینکه در دوره های بعدی پس از ساخت، برج ها بوسیله بناهای میان افزا و ایوان بهم متصل و فضای میانی آنها بصورت میان سرا درآمده است، اظهارکرد: هر سه برج دارای گنبد آجری و بنای برج اول و سوم دارای سردابه هستند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برج اول را ساختمانی با پلان هشت ضلعی و محل تدفین عنوان کرد و گفت: تعمیرات بعدی در میانسراها با توجه به اینکه در اقلیم پربارش و سرد منطقه جوابگوی نیاز های فضای مسجد و امامزاده نبوده، با سقف چوبی پوشیده شده است.

محمدی تزئینات اجرا شده روی گنبد همچون گره بندی با کاشی تک رنگ فیروزه ای را از مشخصات بناهای تاریخی منطقه در قرون پنجم تا هفتم هجری قمری دانست و خاطرنشان کرد: دو برج دیگر دارای پلان مربعی شکل هستند که درب و پنجره های برج دوم از تزئینات ترکیبی کاشی و آجری زیبایی پوشیده شده است.

وی با اشاره به مرمت های صورت گرفته روی این اثر یادآور شد: سال گذشته اقداماتی نظیر مرمت برج امامزاده، مرمت و تثبیت دیواره های شکسته برج بیرونی، استحکام بخشی اتاق های مابین دو برج، بازسازی پوشش گنبدی، بندکشی، کف سازی، بازسازی اتاق های جنب مقابر و بازسازی دیوارهای بیرونی انجام گرفته بود.

محمدی خاطرنشان کرد: هم اکنون مرمت مسجد و تعویض و بازسازی سقف پوسیده آن با شیروانی، بازسازی ستون ها، خاکبرداری از کف، مرمت و بازسازی دیوار غربی مسجد، بازسازی گنبد و سردابه برج سوم، شیب بندی و ایزولاسیون نهایی بر روی بنای امامزاده کلیبر در حال اجراست.

رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان بازسازی هشتی ورودی، محوطه سازی و نازک کاری بنا را از دیگر اقدامات مرمتی عنوان کرد که تا پایان سال جاری بر روی این اثر تاریخی انجام خواهد گرفت. محمدی همچنین این مجموعه فرهنگی، تاریخی را به همراه مسجد جامع و حمام تاریخی تشکیل دهنده هسته مرکزی بافت تاریخی شهر کلیبر عنوان کرد که در سال 87 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وی امامزاده کلیبر را زیارتگاهی عمومی و مکان مقدسی با جایگاه ویژه در میان مردم شهرستان کلیبر عنوان کرد و یادآور شد: شهرستان کلیبر دارای 5 برج تاریخی است که مرمت آنها از چند سال گذشته آغاز شده است. /س

برچسب ها: مرمت ، امامزاده ، امسال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.