به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، سیدمحمدمهدی هادوی در نشست مشترک دستاندرکاران معاونت پژوهش سازمان صنایع هوایی ایران با شماری از نخبگان و فعالان مرکز نوآوران و همکاریهای علمی شهید فهمیده استان سمنان در سالن یادگار امام استانداری سمنان اظهار داشت: فعالیت در زمینه ساخت بالگردهای هشت و 14 نفره مصوبه کارگروه توسعه هوایی ایران است.
وی تصریح کرد: در این بخش، هماکنون فعالیتهای تعمیر و نگهداری بالگردها به نحو احسن انجام میشود و ناوگان هلیکوپتری جمهوری اسلامی ایران همچنان در سطح خاورمیانه در رتبه نخست قرار دارد.
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران افزود: با وجود اینکه کشورمان هشت سال درگیر جنگ تحمیلی بوده است اما باز هم از لحاظ تعداد و تنوع ناوگان هلیکوپتری در سطح بالایی قرار داریم و توانایی تعمیر و نگهداری تجهیزات در این بخش نیز به خوبی وجود دارد.
هادوی افزود: در برهه کنونی باید در بخشهای پشتیبانی، امداد و نجات و امور نظامی به طراحی بالگرد بپردازیم.
صنعت هوایی در ایران جدیت پیدا کرده است
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران بیان کرد: کارها در صنعت هوایی باید با نیازهای فناوری و صنایع هوایی کشور و به صورت ملموس، عملیاتی و کاربردی پیش برود.
وی تصریح کرد: صنعت هوایی به عنوان یکی از صنایع پیشرو و مادر مطرح بوده و صنایع دیگر را به دنبال خود میکشد و در سالهای اخیر پرداختن به صنعت هوایی در ایران جدیت بیشتری پیدا کرده است.
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران اضافه کرد: یکی از مهمترین مسائل در صنایع هوایی، توجه به سامانههای متعدد هواپیماست که از پیچیدگیهای خاصی برخوردار بوده و باید به خوبی به آن پرداخته شود.
هادوی ادامه داد: امروز ناوبری به کمک ماهواره دنیایی از فناوری را با خود به همراه دارد و در صورتی که به آن پرداخته شود، شاهد خواهیم بود که سرریز این فناوری در صنایع دیگری نظیر خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه موتورهای توربوفن هواپیما نیازمند داشتن فناوریهای پیچیدهای است، خواستار توجه همه محققان و پژوهشگران به این بخش و رسیدن به گستره دانش آن شد.
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران ادامه داد: مسائل مربوط به مرحله فرودگاهی و ناوبری بسیار پیچیده است و صنعت هوایی از این حیث نیز اهمیت بسیاری دارد.
هادوی ادامه داد: حجم کار در صنایع هوایی کشور بسیار سنگین است و اگر این طرحها انجام شود، به پای برخی کشورهای توسعهیافته خواهیم رسید و سبب جهش فناوری در ایران میشود.
وی با بیان اینکه باید از توان دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی در صنایع هوایی کشور استفاده شود، گفت: برای رشد صنعت هوایی کشور باید تفکر مدیریتی خاصی حاکم باشد و همه ظرفیتهای کشور به کار گرفته شود.
حضور صنایع هوایی در سمنان افزایش مییابد
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران بر لزوم برقراری ارتباط صنعت با دانشگاه تاکید کرد و افزود: تاکنون تجریههای خوبی در تعامل با شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی داشتهایم و اخیراً نیز چند طرح مختلف با حضور این شرکتها در صنایع هوایی کشور بررسی شد.
هادوی افزود: تجربه نشان داده است که میتوان سامانهها و دانشهای پیچیده را نیز در ارتباط با دانشگاه به رشد رساند و سپس به صنعت ارائه داد.
وی با اشاره به اعتبارات مطلوبی که برای صنایع هوایی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اختصاص داده شده است، اظهار داشت: مشکلات چندانی در زمینه اعتبارات در این حوزه وجود ندارد و باید همه انگیزه، تلاش و علاقه جوانان و متخصصان ایرانی برای پیشبرد امور به کار گرفته شود.
معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی ایران با بیان اینکه دانشگاه سمنان میتواند همکار خوبی برای این سازمان باشد، گفت: با توجه به نزدیکی سمنان به پایتخت، به نحو بهتری میتوان با دانشگاه سمنان کار کرد و باید فعالیتهای صنعت هوایی در سمنان توسعه داده شود.
هادوی اضافه کرد: بخش خصوصی نیز در استان سمنان نشان داده است که توان پاسخگویی به نیازهای پیچیده را دارد و خودش را به مسائل عادی و روزمره محدود نکرده است./ج1