به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ علی قاسم پوربا بیان این مطلب افزود: از جمله شاخص ترین نمادهای فصول 9گانه کاوش ها در شهر تاریخی سیمره بیرون آمدن "خانه اربابی " آن از دل خاک است.
وی با اشاره به اینکه این خانه در 1400 سال قبل یعنی دوره نخستین اسلام و عصر اواخر ساسانی ساخته شده است، افزود: مساحت خانه اربابی که مرکز حکومت منطقه سیمره در آن قرار داشته است بیش از 900 مترمربع برآورد شده است.
قاسم پور درباره اهمیت رونمایی مجدد از این خانه نیز گفت: با تکمیل کاوشها بر روی این اثر و احیای مجدد آن میتوان به بسیاری از نهفتههای تاریخی شهر سیمره که هم اینک در دل خاک خفته است، دست یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام اضافه کرد: معماری به کار رفته در این ساختمان که از آن به طور همزمان به عنوان مسکن و امور اداره اوضاع منطقه استفاده می شده است، اسلامی و ساسانی است.
وی مساحت بقایای شهر تاریخی سیمره را در حال حاضر 120هکتار اعلام کرد و گفت: مهمترین اثر قابل توجه در این شهر که در فصول کاوشهای 9 گانه ما از دل خاک خارج شده است افزون بر خانه اربابی میتوان به مسجد و بازار تجاری شهر اشاره کرد.
شهر تاریخی سیمره در 140 کیلومتری مرکز استان ایلام قرار دارد./س