به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، حسن اقوامیپناه صبح امروز در کمیسیون حفاری شهرستان سمنان که در فرمانداری سمنان برگزار شد، اظهار داشت: دستگاههای مجری در حفاریهای سطح شهر، با نظارت بیشتر و دقیقتر بر پیمانکاران ضریب امنیت ترافیکی معابر عمومی را افزایش دهند.
وی گفت: در شهر سمنان، نقشه کامل و شفافی از تاسیسات داخل شهری وجود نداشته و این امر به علت تعدد دستگاههای مجری حفار بوده که سبب اختلال در امر حفاری و آسیب رسیدن به تاسیسات شده است.
معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار شهرستان سمنان بیان کرد: کارهای نیمهکاره اصلاً مورد تایید ما نبوده و گاهی اوقات مشاهده میشود که به علت ادامهدار بودن حفاری یا ترمیم و موکول شدن آن به روز بعد، قسمت حفاری بدون هیچگونه علائم و چراغ گردون رها شده و این امر باعث بروز حوادث جبرانناپذیری میشود.
اقوامیپناه از دستگاههای مجری خواست تا با نظارت بیشتر و دقیقتری بر پیمانکار خود، ضریب امنیت ترافیکی را در شهرستان سمنان افزایش دهند.
وی همچنین بر لزوم اخذ استعلام برای انجام حفاری توسط دستگاههای مجری تاکید کرد.
علی معینیان، رئیس شرکت آب و فاضلاب سمنان نیز در این نشست گفت: همسطح کردن ممهورها در دستور کار این شرکت قرار داشته و در این راستا، با پیمانکار جداگانهای نیز قرارداد بستهایم.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 91 ترمیم نوار حفاری شبکه آب و فاضلاب به عهده این شرکت گذاشته شده است.
در پایان جلسه نیز مقرر شد تا همسطح کردن ممهورها از میدان قومس تا میدان استاندارد توسط دستگاههای مربوطه آغاز شود و در این رابطه نیز شهرداری سمنان همه مجوزهای لازم را صادر کند.
هماهنگ نبودن زمان حفاریها در سمنان
پیشتر مدیرعامل سازمان عمران شهرداری سمنان از هماهنگ نبودن زمان حفاریشرکتهای مختلف در این شهر انتقاد کرده بود.
علیاکبر باغبان در پاسخ به اتفاقی که در خیابان حکیم الهی سمنان افتاد، همزمانی نادر ترکیدگی لوله آب در این محل و عملیات آسفالت را عامل این اتفاق عنوان کرد.
وی نبود هماهنگی میان شهرداری در آسفالت خیابان و شرکت آب و فاضلاب شهری در رسیدگی به وضع لولههای آب را در این مورد رد کرد.
باغبان، فرسودگی لولههای آب را امری غیرقابل انکار و بروز چنین اتفاقاتی را در هر زمانی محتمل میدانست.
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری سمنان درباره هماهنگ نبودن زمان حفاری شرکتهای مختلف گفت: ناهماهنگی زمانی در تزریق بودجه به نهادهای مختلف عامل ناهماهنگی زمانی اجرای پروژههاست.
باغبان همچنین از نادرست بودن این تصور که متولی حفاریها شهرداری است، گفت و به مشکلات ناشی از حفاریها برای آسفالت خیابانها اشاره کرد.
وی گفت: با حفاری یک نوار با عرض مشخص فقط به همان عرض مشخص و اطراف آن آسیب نمیرسد، بلکه در کل آسفالت ترکهایی ایجاد میشود و به طور کلی مقاومت و کیفیت آسفالت خیابان کم میشود؛ به گونهای که گاه مجبوریم به جای آسفالت مجدد نوار حفاری، همه یک خیابان را آسفالت کنیم و این، هزینههای هنگفتی برای شهرداری در بر دارد.
مشکل اصلی ناهماهنگی در حفاریها بودجه است
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان سمنان گفت: مشکل اصلی ناهماهنگی در حفاریهای شهری، نحوه اختصاص بودجه است.
اندیشه محمودیان نحوه تخصیص اعتبار برای شرکتهای مختلف و زمان اختصاص اعتبارات را عامل نبود هماهنگی زمانی بین نهادها برای اجرای پروژههای حفاری عنوان کرد.
تنوع خدماترسانی، نحوه متفاوت اجرای پروژهها و برخی ملاحظات فنی مواردی بود که وی به عنوان موانع همزمانی اجرای پروژهها ذکر کرد.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان سمنان ماهیت خدماترسانی شرکتهای مختلف را متفاوت و همگرایی به منظور اجرای همزمان پروژهها را با این وجود بسیار مشکل عنوان کرد.
از محمودیان در ارتباط با امکان تجمیع حفاریها و کارگزاری تأسیسات در یک حفره واحد پرسیدیم که وی هم به موضوع مدیریت واحد شهری اشاره کرد.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان سمنان همراه کردن سه وزارتخانه به منظور اجرای پروژهای واحد را بسیار مشکل دانست و اساساً وجود کار در محل حفاری برای شرکتهای مختلف و وجود اعتبار اجرای طرح در زمان اجرای پروژه را به طور همزمان امری دور از انتظار عنوان کرد.
از آمادگی شهرداری سمنان به منظور گفتوگو برای رسیدن به نقطهای مشترک برای اجرای طرحهای مشترک گفتیم و معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان سمنان پاسخ داد: آمادگی برای گفتوگو راه حل این مشکل نیست، بلکه مشکل اصلی بودجه است.
وی تصریح کرد: حتی با فرض رسیدن به این تصمیم برای اجرای طرح مشترک حفاری، پراکندگی بودجهها مانع از این امر میشود و اگر تصمیمی برای اجرا وجود داشته باشد، شهرداری باید متحمل هزینههای هنگفتی شود که این امکان برای شهرداری نیز وجود ندارد./ج1