ایالت های مین و مریلند، روز سه شنبه ازدواج همجنس گرایان را از طریق آرای عمومی تصویب کردند. در شش ایالت آمریکا و واشنگتن دی سی با چنین ازدواجی مخالفت نمی شود، اما در این موارد، قانونی شدن از طریق قانونگذاران یا دادگاه ها انجام می گیرد.
از اوائل سال جاری که "باراک اوباما" حمایت خود را از "ازدواج همجنس گرایان" اعلام کرد، این نخستین بار است که چنین مساله ای به رای عمومی گذاشته می شود.
در تحولی دیگر، ایالت های واشنگتن و کلورادو قانونی کردن تولید، فروش و داشتن ماری جوانا را برای کاربرد تفریحی تصویب کردند. این مصوبه ها ایالت ها را با دولت فدرال، که هنوز آنرا غیرقانونی می داند، در تضاد قرار می دهد.
شماری از ایالت های امریکا اینک اجازه می دهند از "ماری جوانا" برای دلایل پزشکی استفاده شود.
بی بی سی نیز در این خصوص گزارش داد: بر اساس طرح پیشنهادی، فروش ماریجوانا مثل سیگار و الکل قانونمند میشود و افراد بالای ۲۱ سال حق خرید آن را خواهند داشت. طرفداران این اقدام میگویند این کار میلیونها دلار برای دولت ایالتی درآمد ایجاد خواهد کرد، و باعث خواهد شد دادگاهها و زندانها به جرایم سنگینتر و جدیتر رسیدگی کنند!
اما مخالفان طرح میگویند ماریجوانا ماده مخدر خطرناکیست، و هر ایالتی که فروش و استفاده از آن را قانونی کند (که در واشنگتن و کلرادو به آن رأی مثبت داده شد) در مسیر برخورد با قوانین فدرال قرار خواهد گرفت. طبق قوانین فدرال آمریکا، ماریجوانا غیرقانونی است، و قوانین فدرال به قوانین ایالتی تفوق دارند.
بی بی سی همچنین افزود: در روز انتخابات، در هر یک ایالتهای مین، مریلند، مینهسوتا و واشنگتن به نوعی در مورد ازدواج همجنسگرایان هم رأیگیری شد. در ایالت مین، برای اولین بار در آمریکا، از رأیدهندگان در مورد قانونی شدن پیوند همجنسگرایان سوال شده، و بیشتر نظرسنجیها نیز حکایت از نظر مثبت اکثریت رأیدهندگان داشت که در نهایت منجر به پیروزی همجنس گرایان شد.
در مریلند هم رأیدهندگان به پابرجا ماندن یا لغو یک قانون ایالتی رأی دادند که ازدواج همجنسگرایان را مجاز اعلام کرده است. در سالهای اخیر، ۳۱ ایالت قانون اساسی خود را اصلاح کرده اند و ممنوعیت ازدواج همجنسگرایان را در آن گنجانده اند. ۹ ایالت هم این نوع ازدواج را قانونی کرده اند. یک مطالعه موسسه پیو در ژوئیه (تیر ماه) گذشته نشان میدهد که در سطح کشور عده موافقان ازدواج همجنسگرایان از شمار مخالفان آن بیشتر است، و در ۱۰ سال اخیر عده موافقان افزایش قابل توجهی داشته است.
همچنانکه بی بی سی در گزارش خود آورده است در ایالات مختلف در خصوص مسائل متفاوتی رای گیری صورت می گیرد. مسأله "سقط جنین" یکی از موضوعاتیست که همواره در رأیگیریها مطرح است. از دهه ۱۹۷۰ تاکنون ۳۷ رأیگیری ایالتی در مورد سقط جنین برگزار شده است.
در ایالت ماساچوست نیز رأیدهندگان به طرح "کمک به خودکشی" رأی داده اند که به پزشکان اجازه میدهد برای بیمارانی که در مراحل پایانی زندگی هستند، داروهایی تجویز کنند که به بیمار اجازه میدهد به زندگی خود پایان دهد. البته حتی در صورت تصویب این طرح، فقط افرادی میتوانند از آن استفاده کنند که امید به زندگیشان کمتر از شش ماه باشد، توان جسمی و ذهنی کامل برای تصمیمگیری در این مورد را داشته باشند، و به روشنی خواهان پایان دادن به زندگیشان شده باشند.
طبق گزارش بی بی سی، در گذشته در آمریکا "قماربازی" کار ناپسندی بهشمار میرفت و قوانین سفت و سختی در مورد آن وجود داشت. اما به گفته ملیسا کرنی، استاد اقتصاد در دانشگاه مریلند، این صنعت [!] در ۳۰ سال گذشته "گسترش فوقالعادهای" پیدا کرده است.
گسترش قمارخانهها "راه نسبتا آسانی" برای دستیابی ایالات به درآمد بیشتر است، و بهمراتب کمتر از افزایش مالیاتها سر و صدا براه میاندازد. رأیدهندگان در ایالت مریلند در مورد گسترش قماربازی در این ایالت نظر داده اند. در صورت تصویب طرح پیشنهادی، برای اولین بار در قمارخانههای این ایالت بازیهایی نظیر پوکر مجاز خواهد شد، و اجازه راهاندازی یک قمارخانه جدید هم صادر خواهد شد.
حامیان این طرح میگویند پول حاصل از آن صرف آموزش خواهد شد[!]. اما منتقدان طرح به نتایج مطالعاتی اشاره میکنند که نشان میدهند جرم و جنایت در اطراف قمارخانهها افزایش مییابد. رأیدهندگان در اوریگن در مورد رفع ممنوعیت از راهاندازی قمارخانه در این ایالت رأی خواهند داد (در حال حاضر قمارخانهها تنها در نقاطی از این ایالت اجازه فعالیت دارند که در زمینهای متعلق به سرخپوستان بومی آمریکا واقع شده اند).