دکتر اشرف ثابتي در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران با اشاره به اينکه افرادي که يک بار دچار سکته مغزي گذرا مي شوند در معرض خطر بيشتري براي سکته مغزي مکرر هستند گفت: خطر سکته مغزي طي 90 روز پس از يک حمله به ميزان 17 درصد است که بيشترين ميزان خطر طي هفته اول است.
اين متخصص مغز و اعصاب در ادامه افزود: پرفشاري خون، ديابت، افزايش چربي هاي خون، چاقي، مصرف دخانيات و عدم تحرک فيزيکي از عوامل افزايش خطر ابتلا به سکته هاي مغزي هستند.
کنترل پرفشاري خون با تعديل شيوه زندگي
دکتر ثابتي با بيان اينکه پائين آوردن فشارخون موجب کاهش خطر 30 تا 40 درصدي ابتلا به سکته مغزي مي شود گفت: کاهش وزن، محدود کردن دريافت نمک، مصرف رژيم غذايي غني از ميوه ها، سبزيجات و محصولات لبني کم چرب، شرکت در ورزش هاي منظم هوازي موجب کاهش خطر ابتلا به سکته مي شود.
وي همچنين افزود: درمان فوري پرفشاري خون، بلافاصله پس از سکته مغزي وجود ندارد ولي قبل از ابتلا بايد با رعايت تعادل در شيوه زندگي از ابتلا به اين عارضه پيشگيري کرد.
مصرف آسپرين
اين متخصص مغز و اعصاب با اشاره به تاثير مصرف آسپرين در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزي گفت: مصرف آسپرين به ميزان 50 تا 1500 ميلي گرم در روز با افزايش خطر خون ريزي گوارشي همراه است هر چند مصرف اين دارو با کاهش خطر سکته مغزي ناشي از لخته همراه است.
دکتر ثابتي در پايان گفت: مصرف آسپرين در افراد عادي و ميانسال و مبتلايان به سکته مغزي بايد حتما با نظر پزشک متخصص انجام شود./ع2