به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدي افزود: مرمت اين بناي قاجاري از مدت ها پيش آغاز شده و به زودی آماده بهره برداري مي شود.
وي با اشاره به مرمت هاي انجام گرفته روي اين مدرسه تشريح كرد: تعويض و مرمت درب و پنجره ها و مرمت كاربندي ها،عايق كاري، نم زدايي روي اين بنا صورت گرفته است.
محمدي اجراي تاسيسات و سيستم گرمايشي و سفيدكاري را از ديگر اقدامات در دست اجراي مرمت گران سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بر روي اين اثر ثبتي و تاريخي عنوان كرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در تشريح ويژگي هاي اين بنا اظهار داشت: مدرسه اكبريه در دو طبقه همكف و اول به صورت تك ايواني ساخته شده و يكي از ورودي هاي آن به ميدان صاحب الامر بازار تبريز گشوده مي شود.
محمدي خاطرنشان كرد: بدنه بنا آجري و با پنجره هايي چوبي است كه كاربندي هاي زيبايي با نقوش برجسته ايوان آن را پوشانده است.
وي موقعيت قرارگيري مدرسه اكبريه را در ميدان صاحب الامر، شمال مهرانه رود و ابتداي بازار مسگران بازار جهاني و تاريخي تبريز عنوان كرد و گفت: اين بنا در سال 1266 هجري قمري از سوي ميرزا علي اكبر خان، يكي از سرشناسان شهر تبريز ، مترجم و دبير كنسولگري روس بنياد نهاده شده است.
يادآور مي شود، بازار ثبت جهاني شده تبريز، با داشتن بیش از 160 عنصر، از 16 راسته، 14 دالان،
20 تيمچه، 25 سرا و 14 مسجد تاريخي تشكيل شده است. /س