امير طاهرخاني در گفتگو با خبرنگار
حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، در تشريح جرم خيانت در امانت اظهار داشت: جرايم در حکم خيانت در امانت عبارت است از اعمال مجرمانهاي که ارتکاب آنها را به موجب قوانين غير از قانون مجازات اسلامي از نظر مجازات مشمول کيفر خيانت در امانت قرار داده است.
اين حقوقدان به گستردگي بحث چک در پروندههاي کيفري اشاره و ادامه داد: يکي از سرفصلهاي قانون در مورد خيانت در امانت است که بيشترين نوع خيانت در امانت درباره موضوع چک بوده که البته پروندههاي قضايي بيشماري را به خود اختصاص داده است.
طاهرخاني با اشاره به تفاوت جرم خيانت در امانت با سرقت و کلاهبرداري تصريح کرد: جرم سرقت و کلاهبرداري شامل تصاحب مال غير بوده به طوري که صاحب آن مطلع نباشد و به صورت پنهاني غصب شود در حاليکه جرم خيانت در امانت هر دو طرف قضيه آگاه هستند.
اين حقوقدان با اشاره به مجازات پيشبيني شده براي جرم خيانت در امانت در قانون مجازات اسلامي خاطرنشان کرد: بر طبق قانون مجازات اسلامي، هرگاه اموال منقول يا غيرمنقول يا نوشتههايي از قبيل سفته و چک و قبض و نظاير آن به عنوان اجاره يا امانت يا رهن به عنوان وکالت به کسي داده و از آنها سوءاستفاده شود به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد.
وي در پايان گفت: همچنين قانونگذار در ماده 673 قانون ياد شده براي سوءاستفاده از سفيد مهر يا سفيد امضاء يک تا سه سال حبس تعيين کرده است.
انتهاي پيام/