کمال شاکری، فوق تخصص نفرولوژی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: هر فردی در طول زندگی خود ممکن است درجات مختلفی از مشکلات یا بیماری های کلیوی را تجربه کند و هزینه هایی هم را برای بیماری خود بپردازد.
وی با بیان اینکه خطر بروز بیماری های کلیوی بسیار جدی است، تصریح کرد: اگر چه خطر این بیماری ها بسیار جدی است، اما اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بیماری های کلیوی مناسب و کافی نبوده است.
شاکری با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل بیماری های کلیوی یک ساز و کار مناسب و برنامه ریزی دقیق می خواهد، تاکید کرد: درحالیکه بیماری های کلیوی روز به روز در حال افزایش هستند، اما ساز و کار مناسبی برای آگاهی از خطر بروز بیماری های کلیوی و روش های پیشگیری از این بیماری ها وجود ندارد.
وی گفت: متاسفانه وجود تعداد زیادی از بیماران دیابتی و ابتلای قسمت قابل توجهی از جمعیت موجود به مشکل فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماری کلیوی و آمار افراد مبتلا به این بیماری ها را به شدت افزایش داده است.
شاکری یاد آور شد: در صورتیکه به مساله افزایش شیوع بیماری های کلیوی توجه جدی نشود، معضل این بیماری ها در آیند نزدیک دامنگیر کل سیستم بهداشتی و درمانی و نظام سلامت شده و در ان صورت کنترل بیماری های کلیوی و رهایی از معضلات آن بسیار دشوار می شود.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر موارد فوق، باید زمینه لازم برای غربالگری و شناسایی افراد در معرض خطر بیماری های کلیوی فراهم شده و اطلاع رسانی در خصوص عوامل بروز این بیماری ها و راه های کاهش خطر بیماری های کلیوی به طور مناسب، فراگیر و مداوم صورت گیرد.
**چه عوامل موجب افزایش بروز بیماری های کلیوی شده است؟این فوق تخصص نفرولوژی در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: نمی توان تنها یک عامل را در افزایش بروز بیماری های کلیوی دخیل دانست و از پرداخت به سایر عوامل بی تفاوت ماند.
شاکری تاکید کرد: با اطمینان می توان گفت که الگوهای نامناسب زندگی به ویژه تغذیه نامناسب، نبود تحرک و فعالیت بدنی، استعمال دخانیات به ویژه سیگار و برخی از فشارها ومشکلات روانی در افزایش بروز بیماری های مزمن از جمله بیماری های کلیه موثر بوده است.
وی با بیان اینکه فشار خون بالا و دیابت دو عامل بسیار مهم در بروز بیماری های کلیوی است، تصریح کرد: سنگ ها و عفونت های ادراری، بروز برخی از بیماری های زمینه ای و عوامل ناشناخته نیز در بروز بیماری های کلیه تاثیر گزار است.
شاکری گفت:بیماران دیابتی و مبتلایان به فشار خون بالا به عنوان افراد با ریسک بالا تلقی می شوند و بیش از دیگران در معرض خطر بیماری های کلیوی قرار دارند، به همین دلیل این افراد باید به صورت مکرر و مداوم به پزشک مراجعه کرده و تحت معاینه و آزمایش قرار گیرند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به روند رو به رشد بیماریهای کلیوی، توجه جدی مسئولان دست اندرکاران نظام سلامت کشور برای پیشگیری و به حداقل رساندن عوارض بیماری های کلیوی و همچنین همراهی مردم در خصوص پیشگیری از این بیماری ها بسیار مهم و ضروری است./ح